CHP Bursa Milletvekili İrgil Açıklaması

'Hastayı, onu tedavi edecek, derman olacak sağlıkçısıyla buluşturun, sağlıkçıları da hastalarına kavuşturun' 'Hukuken resmi ataması olduktan, maksimum 90 günde atamasını bitirmek zorundasınız. Hukuku çiğniyorsunuz'

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, "Hastayı, onu tedavi edecek, derman olacak sağlıkçısıyla buluşturun, sağlıkçıları da hastalarına kavuşturun." dedi.

İrgil, sağlık alanından mezun olup, atama bekleyen bir grup sağlıkçıyla TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Anestezi teknikeri, tıbbi sekreter, hemşire, radyoloji teknikeri gibi sağlık alanında eğitimlerini tamamlamış, sağlık ordusuna katılmak üzere bekleyen bu gençlerin, yasal süresiyi aşmasına rağmen halen atamalarının yapılmadığını belirten İrgil, "Bu insanların atama istediği zannedilebilir. Atamaları yapıldı, bir devlet kurumuna atandı, devlet memuru. Ama bu insaların atamaları, güvenlik soruşturması, bürokratik yoğunluk ve diğer bahanelerle bekletiliyor. Mevcut işlerinden de ayrılmış, 6-7 aydır işsiz, maaş alamıyorlar." ifadelerini kullandı.

İrgil, hükümete, "Hastayı, onu tedavi edecek, derman olacak sağlıkçısıyla buluşturun, diğer taraftan da sağlıkçıları hastalarına kavuşturun. Arkadaşlarımız yeni mezun olmuşlar, heyecanlılar, hizmet etmek istiyorlar. Sağlık Bakanlığının vicdanına sesleniyorum ancak bu devlet sadece vicdanla yönetilmez, sadece liyakatla yönetilmez, adaletle, hukukla yönetilir. Hukuken resmi ataması olduktan, maksimum 90 günde atamasını bitirmek zorundasınız. Hukuku çiğniyorsunuz." diye seslendi.

Tıbbi sekreter ve anestezi teknikeri olarak ataması yapılan sağlıkçılar da söz alarak, 6-7 aydır güvenlik soruşturması nedeniyle mağdur olduklarını söylediler.
Kaynak: AA