Çeşme Denizciler Derneği Başkanı Porsuk Yeniden Başkan

Çeşme Denizciler Derneği Genel Kurulunda Dernek Başkanı İsmail Porsuk güven tazelerken, yönetim kurulu yenilendi.

Çeşme Denizciler Derneği Başkanı Porsuk Yeniden Başkan
Çeşme Denizciler Derneği Olağan Genel Kurul toplantısı, dernek binasında gerçekleştirildi.

Genel Kurul toplantısına, Çeşme Liman Başkanı Nihat Tozman ve İMEAK İzmir Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ve üyeler katıldı.



"Saygın bir dernek olmayı başardık"

Genel Kurul toplantısının açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı İsmail Porsuk, 2015 yılında derneğin yönetimine geldiklerinde, yeni kurulan bir dernek olduğu için sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, "Kasamızda sadece 6 aylık kiramızı ödeyebilecek kadar para vardı. Derneğimizin tanınmaya ve güçlenmeye ihtiyacı vardı. Bunun için Çeşme’deki tüm kamu kuruluşları, siyasi parti ve derneklerle iyi ilişkiler kurup, ortak hareketliliği sağladık. Çeşme’de yapılan toplantılara katılarak görüşlerimizi aktardık. Tüm yaptığımız çalışmalarla dikkatleri üzerimize çekmeye ve güçlenmeye başladık. Belediye Başkanımızın da desteği ile derneğimizi yeni binamıza taşıdık. Derneğimizi, sözü dinlenen, saygı duyulan bir dernek konumuna getirmeyi başardık. Üyelerimizin sorunlarının çözümü için gerekli çabaları gösterdik. Arkamızda olan 220 dernek üyemizin bize verdiği güçle sorunların üstesinden geldik. Güçlü bir dernek olmayı başardık, daha da güçlü olacağız. Dernek Başkanı olarak bana ve Yönetim Kurulumuza gösterdiğiniz güven için teşekkür eder, yeni dönemde de talip olduğum Dernek Başkanlığı görevimde de bana ve Yönetim Kurulumuza olan desteğinizin süreceğine olan inancım tamdır" diye konuştu.



Faaliyet raporu okunarak kabul edildi

Açılış konuşmasının ardından Olağan Genel Kurul toplantısında Divan Başkanlığı’na Ahmet Subay seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından da, İsmail Porsuk tarafından derneğin faaliyet raporu okundu. Derneğin yaptığı çalışmaların sosyal medya ve yazılı basında yoğun olarak yer aldığı belirtilen faaliyet raporunda, denizcilerin eğitim ve öğretimlerine destek amaçlı kurslar, seminerler ve bilgilendirici toplantılar organize edildiği ve İngilizce kursları, iletişim, iş güvenliği, dalış eğitimleri verildiği de belirtildi. Çeşme’ye önemli eserler kazandırılmasında dernek olarak katkı sağladıkları da ifade edilen faaliyet raporda, yapay resif projelerinin organizasyonu, koordinasyonu ile ilgili olarak resmi kurum ve kuruluşlarla diyalog halinde ciddi çalışmalar yapıldığı da belirtildi. Porsuk, faaliyet raporunu "Tüm milli duygularla Türk Bayrağını tüm denizlerde gururla dalgalandıracak namuslu denizcilerimizle bir arada durma, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, devletini milletini seven denizcilerimizle birlikteliğimiz kardeşlik duygularıyla bugüne getirilmiştir" diyerek tamamladı. Faaliyet raporu ve ardından okunan denetleme raporu, dernek üyelerince oybirliği ile kabul edildi.

Olağan Genel Kurul’da tek listeyle gidilen seçimler sonucunda, İsmail Porsuk yeniden Dernek Başkanı olarak seçilirken, Yönetim Kurulu üyeliklerine; Alper Çelik, Hasan Dikmen, Efe Baysın, Köksal Hantal, Serkan Çetin, Koray Karakuş, Murteza Aksüt, Kerem Tunca, Mehmet Çilek, Yunus Matur, Recep Can, Erdinç Ergün ve İsmail Sönmez seçildi. Denetim Kurulu ise; Naim Alkan, Tarık Keleş, Ahmet Ganem Kartop, Erdinç Sönmez, Uğur Ulucan ve Şaban Bozkurt getirildi.

Kaynak: İHA