Çaldıran Kardan Temizleniyor

Van’ın Çaldıran Belediyesi ekipleri, kar yağışıyla birlikte kapanan yolları anında açarken, mahalle aralarında ise ilk defa kar yığınlarını kamyonlarla ilçe dışına taşıyor.

Çaldıran Kardan Temizleniyor
İlçede görevlendirildikten sonra hayata geçirdiği kalıcı projelerle büyük takdir toplayan Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, kar yağışı sonrası vatandaşların sıkıntı yaşamaması için de büyük çaba harcıyor. Belediye bünyesinde oluşturulan kar temizleme ekipleri, kar yağışıyla birlikte ilçe genelinde hummalı bir çalışma başlatarak tüm yolları kısa sürede ulaşıma açıyor. Daha sonra ana ve ara arterlerde yol genişletme çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, halkın daha iyi bir şekilde ulaşımlarını sağlaması için çarşı merkezini de süpürürcesine karı temizleyerek kamyonlarla ilçe dışına taşıyorlar.

Çaldıran’da bir ilk

İlçede kış mevsiminin çetin geçtiğini dile getiren Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, “Tarihi ilçemize ve halkımıza yakışır hizmetleri hayata geçirmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Kar yağışının eksik olmadığı ilçemizde, yolların sürekli açık kalması için ekiplerimiz çalışıyorlar. Bugüne kadar ilk defa mahallelerdeki ana arterlerde biriken kar yığınlarını kamyonlarla taşıyoruz. Özellikle ilçe merkezinde halkımızın rahat bir şekilde ulaşımlarını sağlamaları için tek bir kar kütlesi bile yerde bırakmıyoruz. Ekiplerimiz adeta cadde ve sokakları süpürürcesine çarşı merkezini temizleyerek, biriken kar yığınlarını da iş makineleriyle ilçe dışına taşıyor. Bu çalışmalarımız kış mevsimi boyunca devam edecek” dedi.

İlçe halkı ise, kar yağışına rağmen yollarının sürekli açık tutulduğunu belirterek, “Kaymakamımız sayesinde yollarımız açık tutulduğu gibi ilçe merkezinde yağan kar adeta yere değemeden temizlenerek kaldırılıyor. Hizmetlerinden dolayı belediyemize teşekkür ederiz” ifadelerini kullandılar.
Kaynak: İHA