Başkan Toçoğlu Açıklaması 'Sakarya Bir Yıldız Gibi Parlıyor'

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın 2018 yılı Mali Destek Programlarını açıklamak üzere düzenlediği toplantıya katıldı.

Başkan Toçoğlu Açıklaması 'Sakarya Bir Yıldız Gibi Parlıyor'
SATSO’da gerçekleştirilen toplantıya Vali İrfan Balkanlıoğlu, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, MARKA işbirliği içerisinde olan kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu yaptığı konuşmada, “Hepimizin bildiği gibi MARKA, bölgemizin kalkınmasına yönelik çalışmalarına, 2010 yılından bugüne devam etmektedir. Bu amaçla; bir taraftan planlama, strateji geliştirme ve yatırım destek faaliyetleri ile ilgilenirken diğer yandan nitelikli projelere mali ve teknik destek sağlama faaliyetlerini yürütmektedir. Bölgemizin kalkınmasına ışık tutan 2014-2023 dönemini kapsayan Doğu Marmara Bölge Kalkınma Planı, bölgemizin her kesimini kucaklayan bir anlayışla hazırlanmıştır. 2018 yılında faydalandıracağımız desteğin toplam tutarı ise 25 milyon TL’dir. Mali Destek Programlarımızın ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“56,9 milyon TL yatırım”

SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul yaptığı konuşmada, “Ülkemizin kalbi, en büyük üreticisi ve tüketicisi olan Marmara Bölgesi’nde yer alıyoruz. Doğu Marmara’da yer alan iller yatırımcıların en çok tercih ettikleri, gelişimini istikrarla sürdüren illerdir ve ülke ekonomisine büyük güç katmaktadır. Güzellikler ve başarı hikayelerini duyuyoruz. Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşma yolunda, bölgede yer alan iller olarak bir ve beraber yürüyoruz. Rekabet ve iş birliği ortamının sonucunda projeler hayata geçiyoruz. Şehrimizde yatırım ve üretim her geçen gün artmaya devam ediyor. Çalışmalarımızda bizlerle olan destek veren Sn. Valimize, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve paydaş kurumlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. MARKA, Mali Destek Programı kapsamında kurulduğu günden bu yana Sakarya’da 103 farklı projeye toplam 31,6 milyon TL destek sağladı. Firmalarımızın ve kurumlarımızın eş finansmanı ile birlikte Sakarya’mıza toplamda 56,9 milyon TL tutarında yatırım gerçekleşti. İşte bu başarı, şehrimiz iş dünyasının tüm paydaşlarla ortak akıl ve vizyonla gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda gelmiştir. Emek veren herkesi tebrik ediyorum” diye konuştu.

“Ülkenin parlayan yıldızı”

Başkan Zeki Toçoğlu ise yaptığı açıklamada, “Marmara, Türkiye’nin en güzel bölgelerindendir. Sakarya, Türkiye’nin en şanslı illeri arasında yer almaktadır. Sağlıklı bir şekilde büyümeye ve dengeli bir şekilde göç almaya devam eden Sakarya; ekonomik çeşitliliği ve her geçen gün yükselen hayat standartları ile ülkemizin parlayan yıldızı olmuştur. Birçok potansiyeli içinde barındıran şehrimiz, inşallah izlediğimiz doğru politikalar neticesinde dünya standartlarında, en yaşanabilir şehirler arasında yer alacaktır. Sakarya’mızın bu noktaya gelmesinde kurumlarımızın katkısını yadsıyamayız. Merkezi idare teşkilatları, yerel yönetimler, meslek odaları, esnaf teşkilatları, sivil toplum, muhtarlıklar ve eğitim kurumlarımız arsında güçlü bir işbirliği söz konusudur. Büyükşehir belediyesi olarak, başta valilik makamı olmak üzere, Ticaret ve Sanayi Odamızla, Meslek odalarımızla, Üniversitemizle, Kalkınma Ajansımızla ve diğer kurumlarımızla gerçekleştirdiğimiz projelerle, Sakarya’ya hizmet etmeye devam ediyoruz. İçinde bulunduğumuz süreç çok daha fazla sorumluluk almamızı gerektirmektedir. Daha fazla koşuşturmak, doğru işleri doğru şekilde yapmak zorundayız. Her alanda verimliliği sağlamak, üretimi yenilikçi kılmak, istikrarlı ve yüksek büyümeyi sağlamak, çevre duyarlılığını artırmak, insan gücünü daha nitelikli hale getirmek, iş ve yatırım ortamını geliştirmek, bölgesel entegrasyonu sağlamak temel önceliğimiz olmalıdır. Kalkınmayı bütüncül ve katılımcı bir yaklaşımla ele alan MARKA, bölgemizin refah seviyesinin yükseltilmesi; ekonomik ve sosyal kalkınmasının dengeli ve sürdürülebilir olması konusunda önemli katkı sağlamaktadır. 2018 yılı içerisinde, bölgesel gelişmeye ivme kazandırmaya yönelik projeler için, 25 milyon TL’lik karşılıksız destek verecek olan MARKA’ya, şimdiden teşekkür ediyorum. Büyükşehir olarak biz de, bu desteklemede yer alan ‘Üretim Altyapılarının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’na başvurarak, şehrimiz için bu alandaki çalışmayı hayata geçirmek istiyoruz. MARKA’nın 2018 Destekleme Programının bölgemiz ve şehrimiz için hayırlı olmasını diliyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

“Desteklerden mutlaka faydalanın”

Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Kalkınma ajansımız bölgemizde bir hayli faydalı işler yapıyor. Projeleri destekliyor. Geçmişten günümüze birçok fonksiyon yüklendi. Destek tablolarına baktığımızda büyük beklentiler içerisinde olabiliyor. Kalkınma ajansları insanların önünü açıyor, büyük işler yapmasına katkı ve destek veriyor. Çok güzel projeler var. Kalkınma ajansları birçok kişinin ufkunu açtı. İhracata giden yolda firmalara destek vermiş. Buradan kaliteli ve güzel proje sunabilirsek Sakarya sıralamada yükselir. Kabul edilebilir güzel projeler üretmeliyiz. Merkezi finans ve kalkınma ajanslarıyla, bakanlıklarımız da proje desteklerine bulunuyor. Kalkınma ajansındaki arkadaşlarımız sizlere her konuda destek olabilirler. Uzman ve yetkin kişilerden oluşan MARKA’dan projeler üreterek mutlaka faydalanın” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA