Aydın'da Horoz Dövüştürenlere Ceza Yağdı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Aydın İl Müdürlüğü ile Aydın İl Emniyet Müdürlüğü’nün İncirliova’da bir adrese düzenlediği operasyonda 294 kişi hakkında yasal işlem yapıldı, dövüş için ringe getirilmiş 26 horoza da el konuldu. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar Şubesi tarafından yapılan işlemlerin ardından hayvanları dövüştürerek kumar oynama suçundan gözaltına alınan şahıslara 81 bin 900 TL para cezası uygulandı.

Aydın'da Horoz Dövüştürenlere Ceza Yağdı
Önceki gece İncirliova’da özel olarak hazırlanan bir alanda horoz dövüştürülüp kumar oynatılacağı yolunda ihbar alan ekipler akşam saatlerinde bölgeye baskın düzenledi.

Yapılan baskında horoz dövüşü organizatörlerinin de aralarında bulunduğu 294 kişi gözaltına alındı. Yapılan incelemede tamamen horoz dövüşü için dizayn edilmiş ringler ve tribünlerin bulunduğu bölümde dövüş için getirilmiş 26 adet hint horozu ele geçirildi. Muhafaza altına alınan horozlar İncirliova Kaymakamlığının Mülkiyeti Kamuya Geçirme Kararı ile sahiplerinden alınarak Koruma altına alındı. Horozlardan bir tanesi dövüş esansında aşırı derece yaralandığı için telef oldu.

Gözaltına alınan kişilere ‘Yasadışı kumar oynatmaktan’ işlem yapılırken Orman ve Su İşleri Bakanlığı Aydın İl Müdürlüğü tarafından 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında toplam 81 bin 900 TL idari para cezası uygulandı.
Kaynak: İHA