Asimder Başkanı Gülbey, 'Yeni Asala Gürcistan'da Kuruldu'

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, 1984 yılında lav olduğu açıklanan milliyetçi Ermeni Terör Örgütü Asala’nın Gürcistan Cavaheti bölgesinde “Virk-Yerkir” adıyla yeniden kurulduğunu iddia etti.

Asimder Başkanı Gülbey, 'Yeni Asala Gürcistan'da Kuruldu'
Ermeni terör örgütü Virk-Yerkir’in eski başkanı Vaagn Çakalyan’ın 2008 yılında silahlı bölücü örgüt kurmak ve silah alıp sattığı gerekçesiyle tutuklandığını belirten Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey, “Rusya’nın bölgedeki politikalarını hayata geçirmek için Ermenistan’ı ve diğer ülkelerde yaşayan Ermenileri kullanmaktadır. Onun için Cavaheti sorunu o kadarda basit bir sorun değildir. Cavaheti sorunu Dağlık Karabağ işgali ile birlikte başlamıştır. Bir dönem bölgenin kontrolü Ermeni çetelerinin eline geçmiş fakat Ermeniler Dağlık Karabağ sorununa bir çözüm bulmadan Gürcistan’dan dünya açılan sınır kapıları kapanmaması için şimdilik bazı taleplerini askıya almışlardır. Ruslar, Ahılkelek’deki Rus üstünü boşaltıp bölgeden çekilince götüremedikleri hafif silahlar Cavaheti bölgesinde ki Virk-Yerkir Ermeni terör örgütü üyelerine bıraktı” dedi.

Gürcistan’da yaşayan Azerbaycan Türklerin yaşamlarını sürdürdüğü köyler ve kasabalarında tehlikede olduğuna değinen Gülbey, “Gürcistan vatandaşı olan Azerbaycan Türkleri 2002 yılı sayımlarına göre Gürcistan’da 284 bin 761 yaşamaktadır. Bu rakam Gürcistan nüfusunun yüzde 6,5’ine tekabül etmektedir. Bugün ise 600 bin nüfusa sahiptirler. Cavaheti bölgesine yakın köy ve kasabalarda yaşayan Türkler tehdit altındadır. Silahlı Ermeni terör örgütleri aynı Dağlık Karabağ’da hatta 1915-1920 yılları arasında Osmanlı döneminde katlettikleri sivil Türkleri göz önünde bulundurursak o kadar da sicilleri temiz değildir. Rusların verdikleri silah ve maddi destekle ikinci hocalı katliamı gibi Gürcistan’da Borcalı katliamı yapılacaktır. Yeni kurulan ve Asala zihniyetini taşıyan kuruluş amacı Müslüman Türk düşmanlığı olan, yeni Asala olarak kendilerini adlandıran Ermeni terör örgütü Virk-Yerkir Borcalı katliamı yapmadan Gürcistan devlet yetkilileri ve Türkiye ile Azerbaycan Dışişleri Bakanlıkları acil olarak bu oluşuma müdahale etmelidirler” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA