Antalya'da FETÖ/PDY Davası

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında dava açılan emekli hakim Deveci hakim karşısına çıktı.

Antalya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında dava açılan emekli hakim Mehmet Deveci'nin yargılanmasına başlandı.

Antalya 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Mehmet Deveci, avukatları ve yakınları katıldı.

Duruşmada savunma yapan Deveci, üzerine atılı FETÖ üyeliği suçlamasını kabul etmeyerek hiçbir örgüte üye olmadığını öne sürdü.

Hakimlik mesleğinden 2 yıl önce yaş haddinden emekli olduğunu belirten Deveci, FETÖ ile ilgili devletin bilmediği bir bilgiye sahip olmadığını, 17-25 Aralık'tan sonra devletin bu örgütü terör örgütü ilan etmesinin ardından bilgi sahibi olduğunu ve kendisinin de bu örgütü terör örgütü olarak gördüğünü savundu.

Tanık olarak dinlenen Bekir Bağcı, Antalya'da 2011-2015 yılları arasında Büyük Birlik Partisinin il başkanlığı görevini yaptığını, o tarihlerde Antalya Seçim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten sanığı makamında ziyaret ettiğini söyledi.

Deveci'nin odasındayken adliye çalışanı olmayan "İlyas" isimli kişinin yanlarına geldiğini anlatan Bağcı, bu kişinin sanıkla görüştüğünü, daha sonra ise odadan ayrılırken kendisinin telefon numarasını istediğini ileri sürdü.

Bu kişinin, yaptıkları telefon görüşmelerinde kendisini birkaç kez "sohbete" çağırdığını ifade eden Bağcı, "Kendisini bize Fetullah Gülen cemaatinin temsilcisi olarak tanıttı. Kendisine 'Bizim cemaatle bir bağlantımız olmaz' diye cevap verdim. Bu İlyas isimli kişinin sanık Mehmet Deveci ile ne derece ilgili olduğunu bilmiyorum. Dershanelerin kapatılması sürecinde İlyas isimli kişi beni telefonla aradı, teşkilatımızdan Alperen Ocaklarını, dershanelerinin kapatılması uygulaması aleyhine eyleme çağırdı. Ben de 'Bu eylemle bizim işimiz olmaz' dedim, telefonu kapattım." diye konuştu.

Sanık avukatı İsa Çelik, müvekkilinin "adliye imamı" olduğuna yönelik iddialar bulunduğunu fakat bu iddiaların soyut, gerçek dışı iddialar olduğunu savundu.

Çelik, Antalya Bölge Adliye Mahkemesinde bazı hakimlerin tanık olarak dinlenmesini ve müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti mevcut delil durumu, tutuklu kalınan süre ve tedavi gerektiren kalp hastalığı raporlarını göz önünde bulundurarak sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

Antalya'da 22 Haziran 2017'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski hakim Mehmet Deveci tutuklanmış, eşi Gülnur Deveci ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA