Antalya'da 'Açık Kapı Milletin Kapısı' Projesi Başladı

Antalya’da uygulamaya konulan "Açık Kapı Milletin Kapısı" projesi kapsamında vatandaşın talep ve önerileri alınmaya başladı.

Antalya'da 'Açık Kapı Milletin Kapısı' Projesi Başladı
İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan "Açık Kapı Milletin Kapısı" projesi kapsamında Antalya Valiliğinin Bayındır Mahallesi’ndeki ek binasında büro oluşturuldu. Vatandaşla üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerin etkin ve hızlı alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla oluşturulan ofiste, talep, öneri ve şikayetler tek noktadan çözüme kavuşturulabilecek.

Büronun açılışı Vali Münir Karaloğlu, tarafından gerçekleştirildi.

Açılışta Vali Karaloğlu, vatandaşın Antalya’da bütün kamu, kurum ve kuruluşlarındaki taleplerini, şikayetlerini ve önerilerini tek noktadan alıp ilgilisine ileteceklerini söyledi.



Uygulamanın vatandaşın kapı kapı gezmesini engelleyen bir çalışma olduğunu kaydeden Karaloğlu, "Vatandaşın gereksiz yere kurumlarda dolaşmasını ve zaman kaybını engelleyecek, daha hızlı kamu hizmeti sunacak. Zaman konusunda vatandaşımıza ve kamu kurumlarımıza ciddi katkı sağlayacak. Açık Kapı’nın, emniyetten milli eğitime, tarımdan tapuya 43 ayrı kurumda irtibat görevlileri var. Hem taleplerini ve şikayetlerini ilgili kurumlara iletebilecek hem de hızlı şekilde sonuçlandırabilecek. Kamu hizmetlerini hızlandırmak, vatandaşa zaman kazandırmak, vatandaşın yaşam kalitesini yukarıya çekerek memnuniyeti artırmak için önemli. Artık kapı kapı gezmeye gerek yok, milletin kapısı açık kapı. Bu sistemin istatistiklerini de tutacağız. Vatandaş en çok hangi kurumdan neyi talep ediyor bunları göreceğiz ve kamu kurumlarını planlarken bunlar önemli avantajlar sağlayacak" dedi.

Kaynak: İHA