AK Partili Siyasetçi Mezun Olduğu İlkokula Kütüphane Yaptırdı

AK Parti Kemer İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı Durmuş Can, rahmetli eşinin adını yaşatabilmek için mezun olduğu okula kütüphane yaptırdı.

Can, geçen sene kaybettiği eşi Gonca Can'nın ismini yaşatabilmek için mezun olduğu Çamyuva Mahallesindeki Silkar ilkokulundaki atıl binayı yenileyerek kütüphane haline getirdi.

Milletvekili Enç, açılışta yaptığı konuşmasında, Can ailesine teşekkür ederek, kütüphane kurmak ve kütüphaneyi sürdürülebilir şekilde devam ettirmenin önemine değindi. Kütüphaneden yararlanmak gerektiğini ifade eden Enç, "Burada en büyük görev öğretmenlere düşüyor. Okuma konusunda çok iyi olan bir ülke değiliz. Özellikle internet çıktıktan sonra sosyal medyaya dahil olmaya başladık. Çocuklarımıza interneti sınırlamamız gerekiyor. Onları internete değil kitaplara yönlendirmemiz gerekiyor." dedi.

Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan da kütüphanenin yapıldığı binanın atıl vaziyette olduğunu hatırlatarak, binayı yenileyip kütüphaneye çeviren Can ailesine teşekkür etti.

Can da "Mezun olduğum okula böyle bir hizmet yaptığım için gururluyum. Konuşmakta zorluk çekiyorum. Bilim, eğitim, siyaset ve iktisatta ve her alanda geleceğimiz olan çocuklara küçük de olsa bir katkı sağlamak istedim. Bu vesileyle eşimin de anısını yaşatacağım. Benim için onur verici." diye konuştu.

Kütüphanenin açılışına, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü Veli Kaya, AK Parti Kemer İlçe Teşkilatı Başkanı İsmail Selami Minta ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA