Acıbadem Kayseri Hastanesi 10 Ocak Dolayısıyla Gazetecileri Ağırladı

Acıbadem Kayseri Hastanesi, 8’inci kez, 10 Ocak Gazeteciler Günü basın buluşmasını gerçekleştirdi.

Acıbadem Kayseri Hastanesi 10 Ocak Dolayısıyla Gazetecileri Ağırladı


Kayserinin ilk Türk gazetecisi Turanlı Yunus Bekir’in, Erciyes gazetesi üzerinden duyurusunu yaptığı bir kampanya ile inşa edilen ve Acıbadem Kayseri Hastanesinin restore ederek kullanıma kazandırdığı tarihi Memleket Hastanesi binasında gerçekleştirilen basın buluşmasına, Hastane Direktör ve Başhekimi Dr. Ömer Akbeyaz, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkan Vekili Yavuz Navruz ve çok sayıda gazeteci katıldı.



“Tüm basın-yayın çalışanlarının gününü kutlarım”

10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutlayan Başhekim Dr. Ömer Akbeyaz, ““Tarafsız, özgür, doğru haber yapmak adına çalışıp görevlerini büyük bir sorumluluk ve bilinçle, toplumun bilgilendirilmesi konusunda önemli bir kamu görevi gören medya, toplumun önemli bir haber kaynağıdır. Gazetecilik mesleğini büyük bir sorumluluk ve bilinçle yerine getiren değerli basın mensubu arkadaşlarımıza duyduğumuz sevgi ve saygıyı yinelemek istiyorum. Geleneksel hale gelen bu kahvaltı organizasyonu vesileyle, insanların ortak sesi, gözü, kulağı olan, görevlerini başarıyla gerçekleştiren gazetecilerimizin ve diğer basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en kalbi duygularımla kutlar, sağlık, mutluluk, başarı ve esenlikler dilerim” diye konuştu.



KGC Başkan Vekili Navruz, ise Acıbadem Kayseri Hastanesine, her yıl düzenlemiş oldukları etkinlikten dolayı teşekkürlerini iletti.

Gazetecilerin düşmanı: stres

Acıbadem Kayseri Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ergün Seyfeli ise, gazetecilerin meslek hastalıklarından en önemlisinin, stres kaynaklı kalp rahatsızlıkları olduğunu söyledi.

Gazetecilere stresten uzak durmaları önerisinde bulunan Prof. Dr. Seyfeli, ”Gazeteciler işleri gereği sürekli stres tehdidi altında. Buna modern yaşam tarzının getirdiği kötü beslenme ve hareketsizlik de eklendiğinde birçok hastalıkta olduğu gibi kalp hastalıklarında da artış görülüyor. Stres yaşayan kişide gözlenen kalp atışlarındaki hızlanma, kan basıncındaki artış, bir tür damar sertleşmesi olarak bilinen “aterosklerozis” hastalığının gelişmesinde hem öncü hem de ilerletici rol oynuyor. Öte yandan stres nedeniyle artan sigara ve alkol tüketimi de mevcut durumun daha da kötüleşmesine sebep olurken; kimi kişilerde stresle artan kalori tüketimi, beraberinde metabolik sendrom ile diyabet hastalığı gelişim riskini de getirebiliyor. Aynı zamanda mevcut kalp yetersizliği ve ritim bozukluklarının da kötüleşmesine ve tedaviye cevabın azalmasına neden oluyor.Bu nedenle gazetecilerin stresle mücadelesinde kişisel ve kurumsal tedbirlerin alınması, hem çalışanların ve ailelerinin mutluluğuna katkıda bulunacak hem de iş verimini artıracaktır” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA