10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajları

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajları
Vali Münir Karaloğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü mesajında, gazetecilerin hayati bir görevi yerine getirdiğini söyledi.

Dünden bugüne basının, demokratik toplumların olmazsa olmazı olduğunu ifade eden Karaloğlu, “basın hak ve özgürlüklerin korunmasında önemli bir mihenk taşıdır. Yaşamakta olduğumuz bilgi ve bilişim çağı, yaşanan bilgi kirliliği, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi hususu, bu önemi daha da artırmaktadır. Şüphesiz ki, basın mensupları, halkımızın kanaat ve beklentilerinin tarafsız bir şekilde gündeme taşıyıp kamuoyu ile paylaşarak çok önemli, hatta hayati bir görevi yerine getirmektedir. Her an, her yerde ve büyük bir özveri ile görevinin başında olan basın çalışanları bu görevi ifa edebilmek için zaman mefhumu gözetmeksizin çalışmaktadır. Yaptığımız her işte, attığımız her adımda, basın çalışanlarının ortaya koydukları emek ve gayrete şahidiz” dedi.

Vali Münir Karaloğlu şöyle devam etti:

“Yerelden ulusala, uluslararasına, çok sayıda önemli organizasyona, güven içerisinde ve başarılı bir şekilde ev sahipliği yapan Antalya’da, turizm sektörü başta olmak üzere, tüm sektörlerin başarıya ulaşmasında ve bu başarının da ülkemiz ekonomisine olumlu yönde yansımasında, basın çalışanlarının çok önemli rolü ve katkıları bulunmaktadır. Basın çalışanlarımıza katkılarından dolayı içtenlikle teşekkür ediyorum. Şehrimize, ülkemize ve milletimize katkılarının aynı duyarlılıkla devam etmesini temenni ediyorum. Basın çalışanlarımızın, milli bir hedef olarak, ülkemizin 2023 hedeflerine giden zorlu yolları, fikirleriyle, kalemleriyle aydınlatmaya devam edeceklerine can-ı gönülden inanıyorum. Bu inanç ve düşüncelerle, daha iyi çalışma imkân ve koşullarına kavuşmaları temennilerimle, tüm basın çalışanlarının, 10 Ocak ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor; sağlık, başarı ve esenlikler diliyorum.”

Başkan Türel’in mesajı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü mesajında demokrasinin olmazsa olmazı basının cefakar çalışanlarının ne zor şartlar altında görevlerini yerine getirdiğini, Türkiye’nin sürekli sarı basın kartı sahibi tek Büyükşehir Belediye Başkanı olarak en iyi bilen kişilerden biri olduğunu söyledi.



10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Türel, "Antalya için yerine getirdiğim Belediye Başkanlığı görevimin yanı sıra asıl mesleğim olan gazetecilik, benim için her zaman büyük bir gurur ve onur kaynağı olmuştur. Muhabirlik, köşe yazarlığı, gazete yöneticiliği, gazete sahipliği yapmış, basın sektörünün tam içinden gelen bir meslektaşınız olarak, bugünün anlamını ve güzelliğini ben de yaşıyorum. Kıymetli meslektaşlarım, halkın tarafsız ve doğru haber almasını sağlamak gibi çok önemli ve şerefli bir görevi ifa ediyorsunuz. Mesleğin tüm meşakkatlerini göğüsleyerek, kutsal bir görevi yerine getiriyorsunuz. Demokrasimizin ve toplumumuzun güçlenmesi için sorumlu gazetecilik anlayışıyla, gecesini gündüzüne katan, meslek ilkelerine ve haysiyetine her zaman dikkat etmiş değerli gazetecilerimize ne kadar teşekkür etsek az."

Rektör Ünal’ın mesajı

AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal mesajında, Türkiye’nin gelişimi, halkın bilgilenip bilinçlenmesi ve kamuoyunda gerekli hassasiyetlerin oluşturulmasında basının çok önemli katkıları olduğunu söyledi.

Bilgi ve iletişim teknolojilerinin hızla gelişmesiyle bilgiye ulaşmanın kolay olduğu kadar doğru enformasyona ulaşmanın da bir o kadar zor hale geldiğini kaydeden Ünal, "İşte bu noktada toplumu bilgilendirme görevini üstlenen basın mensuplarına çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirme ilkesiyle zor şartlar altında fedakarlıkla görev yapan basın mensuplarımızın bu çabası takdirle karşılanmalıdır. Toplumun gelişimi ve kalkınma süreci basın mensuplarının desteği ile daha hızlı olacaktır. Görevlerini en iyi şekilde yerine getirmek için fedakarca çalışan tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak çalışmalarında başarılar diliyorum."

ATSO Başkanı Çetin’in mesajı

ATSO Başkanı Davut Çetin ise basının demokrasinin temel taşlarından birisi olduğunu söyledi.

Çetin, "Görsel-işitsel ve yazılı basın, halkın bilgilendirilmesi, demokrasi kültürünün yerleşmesi, toplumsal farkındalığın artması sürecinde önemli bir rol üstlenmiştir, üstlenmeye devam etmektedir. Basın, demokrasinin temel taşlarından biridir. Demokrasinin güçlenmesinin yolu, basının özgürce çalışmasını sağlamaktan geçmektedir. Gazetecilik; fedakârlık, sorumluluk ve bilgi birikimi isteyen son derece kritik öneme sahip bir meslektir. Gazetecilerimiz, topluma doğru haber verme yükümlülüklerini objektiflik, adalet ve toplum vicdanı süzgecinden geçirerek yerine getirmek durumundadırlar. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Basın milletin müşterek sesidir’ sözü gazetecilerimizin omuzlarındaki sorumluluğun önemini göstermesi adına son derece anlamlıdır. Gazetecilerimizin, toplumun haber alma ihtiyacını her türlü zor koşulu göğüsleyerek yerine getirmeye çalıştıklarını biliyor, görüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle halkın doğru, hızlı ve güvenilir bilgi edinmesini sağlayan gazetecilerin ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım."

Başkan Uysal’ın mesajı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da basın emekçilerinin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. 10 Ocak 1961’de basın sektöründe çalışanların haklarının yasallaştığı kanunun kabul edildiğini hatırlatan Uysal, "Maalesef, bir bayram havasında kutlanması gereken bu gün de aynı şeyleri tekrarlamak zorunda kalıyoruz. Bugün birçok meslek örgütü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlamıyor. 10 Ocak’ı işsiz bırakılmış, mesleğini yapamaz hale gelmiş gazetecilere adıyor. Oysaki gazetecilik aynı zamanda toplumun özgürlüğüdür. Gazetecinin iş güvencesi, toplumun haber alma özgürlüğünün teminatıdır. Gazetecinin bağımsızlığı, toplumun gerçekleri öğrenme hakkının teminatıdır. Ve yıllar içinde oluşan gazetecilik mesleğinin etik değerleri, toplumun bilgi edinme hakkının teminatıdır. Altını bir kez daha çizmek gerekir ki, gazetecilik özgür olmadıkça toplum da özgür olamaz. Her ne pahasına olursa olsun, gazetecilikten vazgeçmeyen, çalıştırılmayan ama meslek onurunu koruyan tüm basın emekçilerini selamlıyorum."

Başkan Tütüncü’nün mesajı

Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Tütüncü, "Milli mücadele yıllarında Türk basını, milli birliğin ve beraberliğin sağlanmasında, düşman işgaline karşı ülkenin sesi olmuştur. Basın bu gücünü 15 Temmuz darbe girişiminde de bir kez daha ispatlamıştır. Toplumun her alanda yaşadığı sorunları ve bu sorunların çözüm önerilerini, yeri geldiğinde canı pahasına dahi kaleme alan ve kamuoyuna aktaran gazetecilerimizin ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü yürekten kutluyorum. Görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren, basın emekçilerini de saygı ve minnetle anıyorum. Topluma haber aktarımını sağlamak adına gece-gündüz demeden ve mesai saati gözetmeksizin canla-başla büyük bir özveri ile çalışan tüm basın emekçilerimizi sevgiyle kucaklıyorum."

Başkan Böcek’in mesajı

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, toplumsal bilinci arttırmak vatandaşların doğru, tarafsız haber alabilmesi amacıyla ilkeli yayıncılık yapan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Muhittin Böcek, “Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi, ‘Basın milletin müşterek sesidir.’ zaman kavramı olmaksızın zor şartlarda görev yapan basın mensuplarımız şehrimizin, ülkemizin sorunlarını kamuoyuna aktarmak adına özveriyle görev yapmaktadır. Basın kuruluşlarımızın daha özgür bir Türkiye adına verdiği mücadelede her zaman gazetecilerimizin yanındayız. Bu düşüncelerle tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım” dedi.



Başkan Yücel’in mesajı

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yerel ve ulusal basının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladı.

Enformasyonun insan hayatının her anında, her dakikasında vazgeçilmez bir ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Yücel, “Basın, bilindiği üzere düşünce ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Şehrimizde de etkili bir şekilde yürütülen gazetecilik mesleği, gündeme taşınan konularla ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan gelişmesine katkı sağlamaktadır. Gazeteciler, vatandaşlar ile belediyemiz arasında bir köprü vazifesi görmektedir. Yerel basınımızın değerli çalışanları ise her zaman düşünce, tenkit ve önerileriyle bizim hizmetlerimize yön vermektedir. İlkeli ve dürüst yayıncılık prensiplerinden ödün vermeyen, yaşadıkları tüm zorluklara rağmen her koşulda kamuoyunu aydınlatmak için büyük bir özveriyle çalışan yerel ve ulusal basınımızın güzide temsilcilerinin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, çalışma hayatlarında başarılar dilerim.”
Kaynak: İHA