Zabıtalara Öfke Kontrolü Ve Stres Yönetimi Dersleri

Zabıta Teşkilatı Federasyonu Başkanı Abdurrahman Karabudak, Türkiye genelindeki zabıta teşkilatının aldığı öfke kontrolü ve stres yönetimi konusundaki kursların yineleneceğini kaydetti.

Zabıtalara Öfke Kontrolü Ve Stres Yönetimi Dersleri
Karabudak, İstanbul’da Zabıta Daire Başkanı’nın zabıta çalışanına yönelik uyguladığı şiddeti tasvip etmediklerini vurgulayarak, Türkiye genelinde istişare toplantıları düzenlediklerini kaydetti.

Aynı zamanda Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı olan Karabudak, toplantıların ilkini Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dire Başkanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Karabudak, Türkiye’nin farklı bölgelerinde de toplantılar düzenleyeceklerini ve zabıtanın aldığı öfke kontrolü ve stres yönetimi konusunda derslerin belirli aralıklarla verileceğini vurguladı.

Yerel yönetimlerin önemli öğesi olan zabıtanın, devlet-millet adına sahada kentin yaşam planlamasında yerini aldığını vurgulayan Karabudak, “Zaman zaman Türkiye’deki bazı zabıta teşkilatlarımızın olumsuz haberlere konu olduğunu görüyoruz. Biz de Zabıta Teşkilatı Federasyonu olarak İçişleri Bakanımız ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Tuna’nın destekleri ile ilk toplantımızı Diyarbakır’da yaptık. Diğer bölgelerimizle de istişare toplantılarımızı yaparak Sayın Bakanımıza ve belediye başkanlarımıza bir rapor sunacağız” dedi.

Zabıtaların sadece dilenciler ve seyyar satıcılara yönelik çalışma yapmadığını vurgulayan Karabudak, tüketicinin ve çevrenin korunmasından, vatandaşın sağlığını ilgilendiren konulara kadar birçok alanda hizmet sunduklarını kaydetti.

Karabudak, “Belediyelere bağlı olarak hizmet veren zabıta teşkilatımız, çalıştıkları alan içerisinde toplumun huzur, sağlık ve düzenin sağlanması konusunda ter dökmek zorunda. Zabıta memurlarımız çalıştıkları bölge içerisinde belediye tarafından belirlenmiş olan emir ve yasakları uygulayan, toplumun huzur, güven ve sağlığı konusunda denetlemeler yapan, önemli birer değerdir” ifadelerine yer verdi.

Karabudak, zabıtaların devlet millet kaynaşmasında önemli bir rol üstlendiğini vurgulayarak, bölgesel toplantıların devam edeceğini kaydetti.

Kaynak: İHA