Yüzde 94 Engelli Lösemi Hastasının Dramı

Adana’da lösemi hastası olan ve yüzde 94 engeli bulunan Levent Karadağ, eşi ve çocuklarıyla birlikte yaşadığı harabe evde kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Yüzde 94 Engelli Lösemi Hastasının Dramı
36 yaşındaki Levent Karadağ, 16 yıl önce eşini kaybetti. Karadağ, İhsan (17) isimli çocuğu annesiz büyümesin diye Tuğba Kuradağ (29) ile 11 sene önce evlendi. Çiftin bu evlilikten de İlayda (10) isimli çocukları oldu. Kaynak ustası olan Levent Karadağ, 5 sene önce lösemi hastalığına yakalandı. Bu hastalık yüzünden işini bırakmak zorunda kalan Karadağ’ın hayatı o andan itibaren kötüye gitmeye başladı.

Çalışamaz duruma gelen Karadağ, eşinin yardımlarıyla hayata tutunmaya çalıştı. Yüzde 94 engelli raporu alan Karadağ, 4 yıl önce devletten de 3 ayda bir engelli maaşı almaya başladı.

Bu maaş ise eşi Tuğba da çalışmayan ve evleri kira olan Karadağ’ın ilaçlarına gitmeye başladı.

Seyhan ilçesi Onur Mahallesi’nde sıvası olmayan, harabe bir evde aylık 200 TL’ye oturan çift durumları daha da kötüye gidince Adana Valiliği’nden yardım istedi. Valilik tarafından 5 bin TL ev kiralamaları için çifte para yardımı yapıldı ancak çift bu paraya ev bulamayınca parayı borçlarında kullandı. Öte yandan, Levent Karadağ, 2 sene önce eski bacanağı ile kavga ettiği için para cezasına çarptırıldı. Bu para cezasını da ödeyemeyen Karadağ, hastaneye gitmediği günlerde engelli olmasına rağmen Adana Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde temizlik görevlisi olarak çalışma cezasına çarptırıldı.

“Evimin banyosu bile yok”

Eşinin 2 ay önce raporunun süresi dolduğu için kesilen ve raporunu yenilettikleri halde bağlanmayan engelli maaşı nedeniyle maddi açıdan çok zor durumda olduklarını anlatan Tuğba Karadağ, şunları söyledi:

“5 bin TL’lik ev bulamadım valilik de bana ’yapacak bir şey yok’ dedi.

Bu aldığımız para eşimin ilaçlarına gidiyor. Evimin ihtiyacını karşılayamıyorum. Geçen günkü yağmurlarda ev sahibi kapıma dayandı ve bizi evden atmaya kalktı. Evde banyom dahi yok, eşimi lavabonun içerisinde banyo yaptırıyorum. Benim parada gözüm yok, sadece amacım temiz bir evde yaşamak. Eşim gün geçtikçe daha kötü olmaya başlıyor. Cumhurbaşkanımızdan, valimizden ve kaymakamımızdan yardım bekliyorum.”

“Bizim halimizi görsünler”

Devletten ve hayırseverlerden yardım beklediğini söyleyen Levent Karadağ ise, “Yaşanacak gibi değil burası. Rutubet var. Camdan su giriyor. Yardım istiyoruz. Bizim halimizi görsünler. Yardımlar kesildi. Maaşı da kestiler. Eski bacanağımla kavga etmiştim. Ondan para cezası geldi. Ödeyemediğim için Adana Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde temizlik yapıyorum. Yapamıyorum onu da. Zor durumdayım. Yetkililerden yardım istiyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA