Türkiye'nin Doğusunda Kara Kış, Batısında İlkbahar

Türkiye’nin doğu ve güneydoğu bölgelerinde soğuk ve karlı hava hüküm sürerken, batı bölgelerinden Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde ise ilkbahar havası yaşanıyor.

Türkiye'nin Doğusunda Kara Kış, Batısında İlkbahar
Ayvalık başta olmak üzere tüm Edremit Körfezi ilçelerinde hakim olan güneşli ve sıcak hava nedeniyle vatandaşlar güneşin ve güzel havanın tadını çıkarabilmek için deniz kenarlarındaki çay bahçelerine akın ederken, ailecek yürüyüşler yaparak ilkbahardan kalma havanın tadını çıkarmaya çalışıyor.

Ayvalık’ta 16 dereceyi bulan hava sıcaklığıyla ilgili açıklamalarda bulunan Bülent Emetli adlı vatandaş, Anadolu’nun doğu bölgelerinde soğuk havaların etkili olduğunu belirterek, “Ama biz batının en ucundaki ilçe olan Ayvalık’ta adeta ilkbaharı yaşıyoruz. Sıcak hava nedeniyle bazı çiçekler tomurcuk açmaya başladı.

Tabi böylesi bir atmosfer bizlerin de kanını kaynatıyor” dedi.

Ayvalık merkez ile dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajları arasında minibüs işletmeciliği yapan Cafer Ergin de, güzel havayı gören vatandaşların kendilerini adeta sokaklara attığını ve bu durumun da gerek esnafa, gerekse de kendilerine ekonomik açıdan olumlu yansıdığını savundu.

Ayvalıklı bir başka vatandaş Gençay Akın ise, Ayvalık’ın Ocak ayı içerisinde olmasına rağmen ilkbahardan kalma bir havayı yaşadığını hatırlayarak, “Şu anda saki Mayıs, Haziran aylarını yaşıyor gibiyiz. Doğu’da kar varken, biz burada baharı yaşıyoruz. Hava çok güzel. Neredeyse denize girilebilecek bir hava var. Fırsatı olanlar böylesi güzel havaları bulmuşken en iyi şekilde değerlendirmeleri gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

Öte yandan, meteorolojiden alınan bilgiye göre; Ayvalık’ta ilkbahar tadındaki havanın 20 Ocak’a kadar süreceği bekleniyor.
Kaynak: İHA