Şehit Yarar Kabri Başında Anıldı

Şırnak’ta 8 Ocak 1994 yılında PKK’lı teröristlerce girilen çatışmada şehit olan Deniz Komando Onbaşı Fatih Kemal Yarar, mezarı başında anıldı.

Adapazarı ilçesi Çökekler Mahallesi'ndeki şehidin kabrinde gerçekleşen anma etkinliğinde, Yarar'ın biyografisinin okunmasının ardından Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi.

İl Garnizon Komutanı Albay Mustafa Cüneyt Arıkan, anma etkinliğinde yaptığı konuşmada, mezarlık ve şehitlikte yapılan düzenlemede emeği geçenlere teşekkür etti.

Şehitlik makamının önemine işaret eden Arıkan, "Bundan 24 yıl önce Fatih Kemal Yarar ve arkadaşları vatan topraklarını korumak için vatan toprağı oldular, Allah onlarda razı olsun. Allah, şehitlik mertebesini hepimize nasip etsin. Geride kalanlara sabır ihsan etsin Allah bundan sonra şehit olacaklardan da razı olsun." diye konuştu.

Anma programına şehit babası Salim Yarar ile Adapazarı Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yiğit, Aile ve Sosyal Politikalar Sakarya İl Müdürü Mutlu Işıksu, askerler ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

Kaynak: AA