RE-DER Başkanı Süleyman Göncü Açıklaması

RE-DER Başkanı Süleyman Göncü, "Bu günlerde 16 haneli bylock şifresini 8 defa yanlışlıkla telefonuna yükleyenler için Mor Beyin Projesi adı altında pardon KHK’sı düzenlenmesi gündemdedir. Şaibesi kalkmamış olanlar için yapılacak olan bir düzenlemenin toplumumuzda bulacağı karşılıktan daha ziyade, bu kadroların zulmüne uğramış darbe mağdurları için yapılacak bir yasal düzenleme çok daha anlamlı olacaktır" dedi.

RE-DER Başkanı Süleyman Göncü, yaptığı yazılı açıklamada, "Senaryoları Pentagon’da yazılan, NATO’da destek bulan ve ülkemizdeki ’Onların çocukları’ tarafından uygulanan 12 Eylül 1980,28 Şubat ve 15 Temmuz darbelerinin planlayıcıları hep aynı,içimizdeki maşaları farklı tarihlerde değişik sıfatlarla karşımıza çıkan hainlerdir. Darbecilerden göstermelik hesap sormalar ve yapanın yanına kar kaldığı sonuçlar, her dönem bu kişileri cesaretlendirdiği için her on yılda bir milletçe darbelere maruz kaldık. Türk Milletinin değerlerine sahip çıkan,dini vecibelerini yerine getiren milli ve yerli unsurlar bu kadrolar tarafından İrtica ile mücadele adı altında ,uydurma suçlamalar,sahte deliller ve etki altına aldıkları basın,medya, finans ve taraflı mahkemeler vasıtasıyla TSK den tasfiye edilmişler,boşalan kadrolara kendi elemanlarını yerleştirerek darbelerin en etkili silahlı gücü TSK ni ele geçirmişlerdir. Cuntacılar dokunulmazlıklarını sağlama almak için kendisinden sonraki kadroları sisteme yerleştirerek görevlerini tamamlamışlardır.İşte bu yüzden 15 Temmuz darbesini gerçekleştiren vatan haini FETÖ’cüleri TSK ne yerleştiren bu gün davası devam eden 28 Şubat darbecileridir. İslamiyetsiz bir Müslümanlık,İmansız bir Türk ordusu yaratma projesinin uygulayıcısı 28 Şubat döneminin generalleri, İrtica ile mücadele ediyoruz diye, dini vecibelerini yerine getiren,milli hassasiyeti olan, kendilerine biat etmeyen askerleri haksız ve hukuksuz şekilde YAŞ ve kararnameler yoluyla tasfiye etmişlerdir" ifadelerini kullandı.

Göncü, açıklamasında şunları kaydetti: "Devletimiz, darbe dönemlerinde yapılan bu tasfiyelere maruz kalan biz darbe mağdurları ile helalleşmeden, darbecilerle hesaplaşmış sayılamaz. Yaşadıklarımızın telafisi mümkün değildir,lakin iade-i itibarımız sağlanır ise bir nebze kavrulmuş yüreklerimiz soğuyacaktır.Bu günlerde 16 haneli bylock şifresini 8 defa yanlışlıkla telefonuna yükleyenler için Mor Beyin Projesi adı altında pardon KHK’sı düzenlenmesi gündemdedir. Şaibesi kalkmamış olanlar için yapılacak olan bir düzenlemenin toplumumuzda bulacağı karşılıktan daha ziyade, bu kadroların zulmüne uğramış darbe mağdurları için yapılacak bir yasal düzenleme çok daha anlamlı olacaktır. Devletimize kırgın ve küs değiliz,bilakis devletimizin ve milletimizin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz".
Kaynak: İHA