Öğrenciler Özel Yetenekleriyle Yarıştı

Adıyaman’da öğrenciler Bilim ve Sanat Merkezi (Bilsem) Grup Tarama uygulamasına katılarak, özel yetenekleri ile yarıştı.

Öğrenciler Özel Yetenekleriyle Yarıştı
Bilim ve Sanat Merkezi Grup Tarama uygulamasına Adıyaman’dan bu yıl 2 bin 177 öğrenci başvurdu. İlkokul 1, 2 ve 3. Sınıf öğrencilerinin katıldığı tarama uygulaması genel zihinsel yetenek, resim ve müzik alanlarında yapıldı. Tarama sonuçları 9 mart tarihinde açıklanacak.

Türkiye ortalamanın üzerinde puan alan öğrenciler Nisan ayından itibaren ikinci aşama olan bireysel değerlendirme sürecine dahil olacak.

Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Fuat Tokur, Bilsem’in örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılmış olan bağımsız özel eğitim kurumu olduğunu kaydetti.

Tokur, özel yetenekli öğrencilerin kendi potansiyellerini anlamaları, kendilerine ve topluma katkıda bulunabilmeleri için normal okullarda verilen eğitimin ötesinde farklılaştırılmış bir eğitim programı sunduklarını söyledi.



Tokur, “Tablet bilgisayar üzerinden yapılacak grup tarama uygulamasında tüm yetenek alanları için ortak sorular sorulmaktadır. Grup tarama uygulamasında Genel Müdürlük tarafından yetenek alanlarına göre (genel zihinsel, resim ve müzik) belirlenen puan barajını geçen öğrenciler yine yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye alınacaktır. Puan barajını geçen öğrenciler bilim ve sanat merkezine yerleşmeye hak kazanacaktır” dedi.

Kaynak: İHA