Ödüllü Karikatürler Evrensel Çocuk Müzesi'nde

Karşıyaka Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen ‘TMOK 11. Uluslararası Fair Play Karikatür Yarışması’nda dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan eserler, Karşıyaka Evrensel Çocuk Müzesi’nde beğeniye sunulacak.10 Ocak’ta törenle açılışı yapılacak sergi, bir hafta boyunca ziyaret edilebilecek.

Ödüllü Karikatürler Evrensel Çocuk Müzesi'nde
Geçtiğimiz Kasım ayında ödül töreni gerçekleştirilen ‘TMOK 11. Uluslararası Fair Play Karikatür Yarışması’nın ardından ilk sergi Karşıyaka’da açılıyor. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Konseyi tarafından, Karşıyaka Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen yarışmada dereceye giren karikatürler ve sergilenmeye değer bulunan 55 eser, Karşıyaka Evrensel Çocuk Müzesi’nde görücüye çıkacak.

Açılış töreni 10 Ocak’ta

TMOK 11. Uluslararası Fair Play Karikatür Yarışması Sergisi, 10 Ocak Çarşamba saat 17.00’de törenle ziyarete açılacak. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın ev sahipliğindeki törene TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı, Avrupa Fair Play Birliği 2. Başkanı ve Dünya Fair Play Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Arıpınar; TMOK Üyesi, Fair Play Konseyi Koordinatörü Teoman Güray; TMOK Fair Play Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Avni Erboy da katılacak. En iyi ‘Fair Play’ karikatürlerinin yer alacağı sergi, 18 Ocak’a kadar ziyaret edilebilecek.

“Herkesi bekliyoruz”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Karikatürün, gençliğe ve tüm topluma ‘Fair Play’i anlatmanın iyi bir yolu olabileceği düşüncesiyle başlatılan ve gelenekselleşen bu önemli organizasyona katkı sağlamaktan; sanat ve spor işbirliğine ortak olmaktan mutluluk duyuyoruz. Yarışmaya 4 kıtadaki 41 ülkeden gönderilen 473 eserin en iyileri, ilk kez Evrensel Çocuk Müzemizde sergilenecek. Herkesi bu özel sergiye bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA