MHP'li Çalışkan'dan AKSİAD Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat İl Başkanı Onur Çalışkan, “AKSİAD meselesi sadece sivil toplum kuruluşlarımız için geçerli değil aynı zamanda siyasi partilerde yaklaşan kongrelerinde yönetimlerine alacakları isimleri AKSİAD üyesi olmayan isimlerden seçmek mecburyetindeler” dedi.

MHP'li Çalışkan'dan AKSİAD Açıklaması
Parti binasında basın açıklaması yapan MHP Tokat İl Başkanı Onur Çalışkan, Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (AKSİAD) üyelerinin STK veya siyasi parti seçimlerine girmemeleri çağrısında bulundu. Başkan Çalışkan, “Eğer gerçekten ama gerçekten FETÖ ile mücadelede bende bu memlekete katı sağlamak, bu mücadeleye katkıda bulunmak istiyorum diyen vatandaşlarımız varsa bunların içerisinden AKSİAD üyesi olanlar en azından bu dönem kendisini kenarda bırakmasını FETÖ ile algısal anlamda bir gerçeklik ve doğruluk olarak görmelidir diye düşüyoruz” dedi.

Başkan Çalışkan, FETÖ ile mücadelenin algısal anlamda en önemli olduğu günlerden geçildiğini ileri sürerek, “AKSİAD meselesi sadece sivil toplum kuruluşlarımız için geçerli değil aynı zamanda siyasi partilerde yaklaşan kongrelerinde yönetimlerine alacakları isimleri AKSİAD üyesi olmayan isimlerden seçmek mecburiyetindeler. Bu dönem FETÖ ile halen savcılık, hukuki ve idari boyutta bir mücadele var iken bu fedakarlıkları yapmak zorundalar ‘ben FETÖ ile mücadeleye katkı sağlmayı istiyorum’ deyip kesinlikle ve kesinlikle bir dönem işlerine güçlerine bakmalılar ve kabuklarına çekilmelidir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Çalışkan, açıklamalarına şöyle tamamladı: “15 Temmuz gibi bir olay olmuş olsaydı bu AKSİAD üyeliklerini nasıl değerlendireceklerdi? ‘Bizde AKSİAD üyesiyiz, bizde sizdeniz mi?’ diyeceklerdi. Yoksa kesinlikle ve kesinlikle ‘bizim sizinle bir bağımız yok bu derneklerden istifa ettik, istifa ettiğimiz halde kabul etmemişsiniz mi?’ diyeceklerdi. Eğer ortada bir adalet olması gerekiyorsa bu adaleti hep birlikte tecelli ettirmek durumundayız. Olaylar biter, mahkeme süreci biter bu cemaat FETÖ olayı gerçekten ülkenin gündeminden düşüp gerçek suçlular cezalarını alır ondan sonra bu arkadaşlar istedikleri yere cemaatçi değiliz deyip aday olabilir”
Kaynak: İHA