Mersin Büyükşehir Belediyesi Otobüs Filosunu Genişletiyor

İçel Büyükşehir Belediyesi tarafından kentteki ulaşımı rahatlatma amacıyla alınan 30 otobüs, teslim töreninin ardından hizmet vermeye başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Cumhuriyet Alanı'nda gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, göreve geldiklerinden bu yana kente toplu taşıma sorununun bitmesi için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

İçel'in büyük bir yatırım atağına girdiğini belirten Kocamaz, "30 Mart 2014 tarihinden beri İçel'de kaliteli çalışmaları yapmaya devam ediyoruz. Yaptığımız hizmetlerin hepsi ekip işi. Hizmetlerimizi belediye meclis üyelerimizle kararlar alarak, belediye personelimizin çalışmalarıyla gerçekleştiriyoruz." dedi.

Kocamaz, şehir içerisinde yaklaşık bin 400 dolmuş ve otobüsün olduğunu aktararak, şöyle konuştu:

"Trafiğin ne kadar karmaşık olduğunu görüyoruz. Bunların kesinlikle disipline edilmesi gerekiyor. Dolmuşçuların hepsinin eğitimden geçmesi gerekiyor. Raylı sistem projemizin hayata geçmesiyle, dolmuş sayısını azaltıp otobüs sayısının arttırma düşüncesindeyiz. Tüm dolmuş arkadaşlarımızı da otobüse geçmek adına hazırlıklarını yapmasını bekliyoruz. Vatandaşların kent içi trafiğinde sorun yaşamaması, kalabalık otobüs hatlarının yükünün azaltması ve vatandaşların bekleme sürelerinin en aza indirilmesi için takviye seferler yapmak üzere 30 yeni toplu taşıma aracı aldık. Daha önce 111 tane bulunan toplu taşıma aracımızı 141'e yükselttik. İçel'in trafik yükünü azaltmak için alınan 30 yeni otobüs bugünden itibaren vatandaşlarımızın hizmetinde olacak."

Mercedes-Benz Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Alper Kurt da 30 Mercedes-Benz Conecto aracının satışını İçel'e yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Konuşmaların ardından 12 metre uzunluğunda, engelli kullanımına uygun olarak tasarlanan 30 yeni otobüs teslim edildi.

Kaynak: AA