Kocaeli'deki FETÖ/PDY Davasında Karar

'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçlamasıyla 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan eski komiser, tutuklu bulunduğu süre göz önüne alınarak tahliye edildi.

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan sanığa 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla tutuklu bulunan, KHK ile meslekten ihraç edilen eski komiser Fırat Özserdar, avukatı Elvan Bağ Canbaz ve yakınları katıldı.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanığın, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Söz verilen sanık avukatı Canbaz ise mütalaaya katılmadıklarını belirterek, müvekkilinin örgüt üyesi olmadığını ileri sürdü.

Müvekkilinin suç oluşturan bir eylemi bulunmadığını savunan Canbaz, 18 aydır tutuklu bulunan sanığın tahliyesini talep etti.

Sanık Özserdar da örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanmadığını savunarak, ülkesi aleyhine bir eylemde bulunmadığını iddia etti.

Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdığı sanığın, gözaltı ve tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alarak, yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.
Kaynak: AA