Kocaeli'de Sürücülere İlk Yardım Eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma, servis ve taksi sürücülerine ilk yardım eğitimleri veriyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, kentte görev yapan toplu taşıma, taksi ve servis sürücülerine verilen eğitimlerin devam ettiği bildirildi.

Bu kapsamda itfaiye ve ilk yardım eğitimlerinin teorik ve uygulamalı olarak sunulduğu belirtilen açıklamada, toplu taşıma, servis ve taksi şoförlerine verilen temel eğitimlerin bu yılda sürücülerin her türlü olumsuzluğa anında müdahale etmek için bilinçlendirildiği kaydedildi.

Açıklamada, ilk yardım eğitiminde, öncelikli amacın yaralının yaşamsal fonksiyonlarının sürdürebilmesini sağlamak olduğuna işaret edilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Ayrıca yardım gelene kadar yaralının yaşamsal fonksiyonlarını sürdürebilmesi ve yaralanın kötüleşmesine nasıl engel olunması gerektiği uygulamalı olarak anlatılıyor. Sürücüler, eğitim kapsamında ayrıca kalp masajı, suni teneffüs, kırıklara müdahale, açık yaralara müdahale gibi birçok konuyu öğreniyor.Eğitimlere katılan sürücüler anlatılanları dikkatle dinleyerek akıllarına takılan soruları eğitmenlere soruyor. Teorik bilgilerin aktarılmasının ardından, konuların pekiştirilmesi için katılımcılara pratik yaptırılıyor.

Katılımın yüksek olduğu eğitimlerde sürücüler, bilgilerini taze tutmak amacı ile her yıl ya da iki yılda bir bu eğitimlere katılıyor. Eğitimlerin devam etmesini isteyen sürücüler artık araçta ya da günlük hayatlarında sakatlanma, yaralanma ve diğer risklerle karşı karşıya kaldıklarında neler yapmaları konusunda daha bilinçli olduklarını ifade ediyorlar."

Kocaeli'de bir otobüs şoförünün, dili boğazına kaçan 10 aylık bebeği hayata döndüren ilk müdahalesinin kameralara yansıması ülke gündeminde yer almıştı.

Kaynak: AA