Kadınlar Erkeklerden Daha Hesaplı Alışveriş Yapıyor

Yaklaşık 40 milyon internet kullanıcısının kayıtlı e-posta, web, mobil ve mağaza davranışlarını analiz edildi. Erkeklerin sepetlerine ekledikleri ürünlerin ortalama değeri 120 TL iken, kadınlar tarafından oluşturulan sepetlerin değeri 90 TL olarak belirlendi.

Kadınlar Erkeklerden Daha Hesaplı Alışveriş Yapıyor
Türkiye’deki kullanıcıların online alışveriş alışkanlıklarına ışık tutuldu. Bir entegre dijital pazarlama şirketi yaklaşık 40 milyon online ziyaretçinin web, mobil ve uygulama üzerindeki davranışlarını analiz ederek Türkiye’deki internet kullanıcılarının alışveriş profilini çıkardı. Toplam 45 milyar etkileşimin kayıt altına alınarak analiz edildiği araştırmada online alışveriş yapan erkeklerin sepetlerine ekledikleri ürünlerin ortalama değeri 120 TL iken, kadınlar tarafından oluşturulan sepetlerin değeri 90 TL olarak belirlendi. Elde ettiği veriler ışığında en yoğun alışverişin Perşembe günleri gerçekleştiğini açıklayan şirket, ayrıca alışverişlerin 13:00 ile 24:00 arasında yoğunlaştığını ve saat 20:00’de zirve yaptığını gözledi.

Kullanıcıların yüzde 40 oranında mobil uygulamalar üzerinden satın alıyor

E-posta aracılığıyla kullanıcıya gönderilen kişiye özel teklifler üzerinden sağlanan trafiği de inceleyen şirket, kullanıcıların yüzde 40 oranında mobil uygulamalar üzerinden satın alım yaptığını ortaya çıkarırken e-ticaret web sitelerinin masaüstü ve mobil versiyonları, elde edilen cironun yüzde 60’ını oluşturdu.

Ayrıca online alışverişte toplam cironun yüzde 40’ının İstanbul’daki kullanıcılar ile sağlandığı görüldü.

Kaynak: İHA