'Junioshow Fuarı' 10 Ocak'ta Açılacak

BTSO öncülüğünde, TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ ve BEKSİAD iş birliğinde gerçekleşecek fuara 50 ülkeden bine yakın iş insanının katılması bekleniyor.

Bursa Bebe-Çocuk Hazır Giyim ve Çocuk İhtiyaçları Fuarı (Junioshow), 10 Ocak Çarşamba günü kapılarını açacak.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ ve Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sanayici ve İş Adamları Derneği (BEKSİAD) iş birliğinde gerçekleştirilecek fuarda bu yıl 200'e yakın firma stant açacak.

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, yaptığı açıklamada, endüstri ve üretim şehri Bursa'nın, fuarcılık çalışmalarıyla ihracatını ve rekabetçiliğini daha da güçlendirdiğini kaydetti.

Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektöründe üretimin yüzde 80'ini tek başına karşılayan Bursalı firmaların, BTSO'nun yürüttüğü Ur-Ge projeleri ve fuarcılık çalışmalarıyla dünyaya açıldığını aktaran Kuş, BTSO'nun organizasyonlarıyla sektörün her sene yeni ihracatçılar kazandığını vurguladı.

Bursalı firmaların Junioshow sayesinde katma değerli ve tasarım odaklı ürünlerini dünya pazarlarına sunma fırsatı yakaladığını ifade eden Kuş, "Yeni ve farklı bir vizyona kavuşan firmalarımız bir fuar heyecanı daha yaşıyor. Sektörümüzün ilkbahar-yaz kreasyonlarının görücüye çıkacağı fuara, 50 ülkeden bine yakın yabancı iş insanının gelmesini bekliyoruz. Fuarın kent ekonomimize ve sektörümüze katkılar sunmasını diliyorum." açıklamasında bulundu.

- "Fuar, sektör profesyonellerinin ajandasında ilk sırada yer alıyor"

TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü de Junioshow Fuarı'nda 0-12 yaş arası bebe ve çocuk hazır giyim sektörünün ilkbahar-yaz konsepti ürünlerinin sergileneceğini kaydetti.

Fuarda özel dekor stantlarda 200'e yakın yerli üreticinin stant açacağını bildiren Ersözlü, "30 bin metrekare alanda 4 ayrı salonda hazırlanan Junioshow, Bursalı önemli üreticilerin belirlediği tekstil modasını sektör profesyonelleriyle global bir platformda buluşturmaya hazırlanıyor. Fuarda oluşacak iş bağlantılarıyla sektörün ihracatçı kimliğine güç katılacak. Fuar, sektör profesyonellerinin ajandasında ilk sırada yer alıyor." değerlendirmesinde bulundu.

BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız ise 4 yıldır düzenlenen ve her yıl üzerine katarak gelişen fuarın, bebe ve çocuk konfeksiyonu sektöründe Türkiye'nin üretim üssü konumunda bulunan Bursa'nın gücünü ispatlar nitelikte olduğunu vurguladı.

Fuarın sürekliliğini sağlamak adına yeni fikirler geliştirdiklerini aktaran Yıldız, "Yerli ve yabancı alıcılar, fuarımızda ilkbahar-yaz ürünlerini bulabilecekler. Tekstilin başkenti konumunda bulunan Bursa, Junioshow ve benzeri sektörel fuarlarla da adından fuarcılık alanında da söz ettiriyor ve ettirmeye devam edecek." ifadelerini kullandı.

Bursa Uluslararası Fuar Merkezi'nde 10 Ocak'ta kapılarını açacak Junioshow Fuarı 13 Ocak'a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.
Kaynak: AA