İstifa Eden Müdür İçin Vatandaşlar Emniyet Binası Önünde Toplandı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi’nde görevinden istifa eden Ereğli ilçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük’ün yeniden görevine dönmesini isteyen bir grup vatandaş emniyet binası önünde toplandı.

İstifa Eden Müdür İçin Vatandaşlar Emniyet Binası Önünde Toplandı
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 2015 yılının Eylül ayından bu yana görev yapan 2. Sınıf emniyet Müdürü Fahri Küçük yerel basına gönderdiği mektupla Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı’yı Cumhurbaşkanı, Başbakan ve İç İşleri Bakanı’na şikâyet etmişti. Ereğli taraftar grupları bu açıklamaların ardından eylem yapmak için bugün saat 13.00’de Ereğli ilçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 50 kadar vatandaş görevinden istifa eden emniyet Müdürü Fahri Küçük’ün yeniden göreve getirilmesini talep etti. Bu sırada Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Alay komutanı Gökhan İnan ve Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Kdz. Ereğli ilçe emniyet müdürlüğüne gelerek polislerle tokalaştı. Ardından İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük’ün odasına geçerek toplantı yaptılar. Yaklaşık 10 dakika süren toplantının ardından dışarı çıkan Zonguldak Valisi Ahmet Çınar gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakarak, rutin bir ziyaret için Ereğli ilçesine geldiğini söyledi.

Vali Çınar makam aracına bindiği sırada vatandaşlar kendisine seslenerek istifa eden Emniyet Müdürü Fahri Küçük’ü çok sevdiklerini ve görevine geri getirilmesini istediler.

Toplanan grup adına konuşan EVEDER Başkanı Aziz Boy, doğru ve dürüst çalışan herkese sahip çıkacaklarını söyledi.

Boy konuşmasında, “Gelmiş geçmiş en iyi emniyet müdürlerimizden birisi. Burada öncelikle öğrencilerimize sahip çıktı. Ereğli’nin huzuru için gecesini gündüzüne katarak çalıştı. Burada gördüğünüz insanların çoğu sivil toplum örgütleri temsilcileri. Ereğli’nin huzuru için, geleceği için müdür beyimize destek veriyoruz. Canı gönülden de destekliyoruz. Çalışkan insana sahip çıkmamız lazım. Doğru dürüst çalışan herkese sahip çıkacağız” ifadelerine yer verdi.

Topluluk Emniyet Binası önünde yaklaşık yarım saat bekledikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA