İşitme Engellilere Sağlık Semineri

Elazığ’da işitme engellilere sağlık seminer verildi.

İşitme Engellilere Sağlık Semineri
Medical Park Elazığ Hastanesi tarafından işitme engellilere sağlık semineri verildi.

Genel Cerrah Op. Dr. Yusuf Tekeş hemoroid, Üroloji uzmanı Doç. Dr. Namık Kemal Hatipoğlu ise üroloji hastalıkları hakkında bilgi verdi.

Hemoroid hastalığının belirtilerinin kanama ve ağrı olduğunu dile getiren Genel Cerrah Op. Dr. Yusuf Tekeş, “”Hemoroidin 4 tane evresi vardır. Hasta birinci veya ikinci evrede hastaneye gelirse ilaçla tedavi ile düzelir. Ama hasta geç kalırsa üçüncü ve dördüncü evrede hastaneye gelirse o zaman ameliyat yapmak zorunda kalıyoruz. Hemoroid hastalarının geç gelme sebebi utangaçlıktan dolayı. Bundan utanacak bir şey yok. Hemoroid hastalığında ne kadar erken hastaneye başvurulursa çözüm oranı o kadar kolaylaşır” dedi.

Ürolojinin böbrek, idrar kesesi ve dış genital organların hastalıklarına baktığını belirten Üroloji uzmanı Doç. Dr. Namık Kemal Hatipoğlu, “Böbrek taşının en fazla belirtisi ağrıdır. Onun haricinde idrarda kanama ile belli olur. Böbrek kanseri ise daha çok idrarda kanamaya sebep olur. Onun için idrarda kan görüldüğünde mutlaka doktora gidilmelidir. İdrar kesesinde taş olursa bunun belirtisi de idrarda kan gelme ile belli olur. Özellikle sigara içen ve 40 yaşından sonra böbreğinde kan gelen hastalar mutlaka muayene olmasında fayda var. 40 ve 50’li yaşlarda sonra tüm erkeklerin ortak sorunu prostattır. Prostat olan hastalar sık sık idrara gider ve kesik kesik idrar yapar. Bu şekilde sıkıntıları olan hastalar mutlaka muayene olmalıdır” şeklinde konuştu.

Programa, Hastane Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Güngör, Hastanenin Kurumsal İletişim Müdürü Esin Yamaç Erten ve işitme engelliler katıldı.

Kaynak: İHA