Hendek'te 'Empati İstasyonu' Kuruldu

Hendek Belediyesince, 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla Empati İstasyonu açıldı.

Hendek Rasimpaşa Camisi karşısında görme engellilerin toplum tarafından dahi iyi anlaşılması için kurulan Empati İstasyonunun açılışı törenle yapıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, törende yaptığı konuşmada, engelli olma durumunun toplumda her bireyde görülebilecek ve tüm toplumu ilgilendiren önemli bir konu olduğunu söyledi.

Belediyenin engellilerin anlaşılması bakımından çok önemli bir projeyi hayata geçirdiğini ifade eden Yüce, "Bu projelerin toplum olarak kabullenilmesi ve bu çalışmalara destek olunması gerekiyor. Bu anlamda başta Hendek Belediyemiz olmak üzere ilgili sivil toplum kuruluşumuz ve engelli kardeşlerimizi tebrik ediyor, projemizin Hendek’e, engelli kardeşlerimize ve duyarlı tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü de Hendek'in engellilere çok değer veren bir ilçe olduğunu belirterek, "Bizden önce eski belediye başkanımız bu öncülüğü başlattı. Bizler de devam ettirmeye çalışıyoruz. Belediye olarak yapılan hizmetlerde birinci önceliğimiz engelli vatandaşlarımız." dedi.

Konuşmaların ardından Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, İrfan Püsküllü, Davut Yüce, TBMM 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci ve görevli görme engelli rehberler Yusuf Durdurmuş, Muammer Şefik ve Özgür Becit, görme engellilerin daha iyi anlaşılması için oluşturulan empati istasyonunun açılış kurdelesini kesti.

Açılış sonrası, istasyona gelen ziyaretçiler görme engelli rehberler Durdurmuş, Şefik ve Becit eşliğinde beşerli gruplar halinde düzenlenen tura katıldı.

Empati istasyonu 20 gün boyunca hizmet verecek.

Kaynak: AA