HDP'nin başına kim geçecek?

HDP'nin yeni başkanı kim olacak? Ankara şimdi bu sorunun cevabını arıyor...

HDP'nin başına kim geçecek?
HDP'nin başına kim geçecek?
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın genel başkanlığa tekrar aday olmama kararından sonra HDP'de eşbaşkanlık için yeni isimler konuşulmaya başlandı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 11 Şubat'ta gerçekleşecek kongrede aday olmayacak. Bu gelişmeden sonra yaklaşık bir ay kalan kongrede kimin eş başkan olacağı tartışılmaya başlandı.

Gelen ilk bilgilere göre HDP eş genel başkanın belirlenmesi konusunda tabanın düşüncesine çok önem veriyor. HDP ocak ayında Türkiye genelinde düzenleyeceği konferanslarla parti tabanı ve delegelerin bu konuda fikrini alacak. Bu değerlendirmelerden sonra parti eş genel başkanlık için bir isim belirleyecek. 

HDP'DE BİR ÇOK İSİM VAR

Kulislerde HDP'nin yeni başkanı kim olacak? sorusuna cevap aranırken, eş genel başkanlık için bir çok isim konuşuluyor. HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir'in ağırlık kazandığı isimler arasında HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen de var...

Demirtaş'ın yeniden aday olmayacağı konusu parti tabanının moralini bozduğu fakat parti yönetimine her hangi bir çıkışta bulunulmadığı da gelen bilgiler arasında.