Hayırseverden Engelli Sınıfı

Kale ilçesinde yaşayan engelli torun sahibi hayırsever, engelli öğrencilerin daha sağlıklı koşullarda eğitim alabilmesi için okula engelli sınıfı yaptırdı.

Gölbaşı Mahallesinde oturan hayırsever Hacı Hasan Ali Atilla (80), Gölbaşı İlkokulu üçüncü sınıfta eğitim gören torunu Hasan Ali Atilla ve diğer engelli öğrencilerin daha sağlıklı koşullarda eğitim alabilmesi adına okula özel engelli sınıfı yaptırmak için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurdu.

Hasan Ali Atilla'nın talebini değerlendiren Kale Kaymakamlığı, Milli Eğitim Bakanlığının standartlarına uygun, engellilerin eğitim alabileceği bir sınıf yapılmasını kabul etti.

Gölbaşı İlkokuluna hayırsever Hasan Ali Atilla tarafından sağlanan destek ve alınan malzemelerle, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Genel Müdürlüğü standartlarına uygun özel engelli sınıfı oluşturuldu.

Kaymakam Murat Güneş, Hasan Ali Atilla'ya eğitime yaptığı desteklerden dolayı düzenlenen törenle plaket verdi.

Güneş, yaptığı konuşmada, "Amcamız gönlü zengin bir insan. İsmini taşıyan engelli torunu sayesinde tanıştık. Gölbaşı İlkokuluna engellilere yönelik sınıf açmak istediğini bize söyledi. Biz de bunu sevinerek kabul ettik. Hasan Ali amcamız Milli Eğitim Bakanlığımızın standartlarına uygun, engellilerimizin eğitim alabileceği bir sınıf açtı. Bunun dışında ilçemizde 19 engelli öğrencimiz var, onlara masa ve sandalye dağıttı. Kendilerine çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kale İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin Tıkım da, bu sınıfın araç, gereç, malzeme, donanımının hayırsever tarafından karşılandığını belirterek, Hasan Ali Atilla'ya engelli öğrencilere yaptığı maddi ve manevi katkılardan dolayı teşekkür etti.

Kaynak: AA