Hassa'da Eğitim Değerlendirme Toplantısı

Hassa ilçesinde, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan başkanlığında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda, Hassa'nın bulunduğu bölge itibarıyla dağınık bir yerleşim yeri olduğunu söyledi.

Bölgenin dağınıklığından dolayı eğitim açısından bir takım zorluklar teşkil ettiğini ifade eden Karahan, şöyle devam etti:

"Bölgemizin bildiğim kadarıyla ilçe dışına öğrenci göndermek gibi durumu var. Öğrenciler burada kalmak istemiyor. Aslında bu durumun düzelmesi gerekiyor. Günümüzde artık iletişim araçları baya gelişti. Eğitim kalitesi açısından pek bir fark kalmadı. Fatih projesi kapsamında Kırıkhan'da ne kadar akıllı tahta varsa burada da var. Akıllı tahtalardan bilgilere buradan nasıl erişilebiliyorsa oradan da o kadar erişiliyor. Öğretmen açısından da epey bir yol aldık. 3 yıl önce Hassa'yı zorunlu hizmet kapsamına aldık. Bunun sayesinde çok ciddi öğretmen geldi. Bu şekilde gelen öğretmenin kalma süresi uzadı."

Öğretmenler açısından en verimli çağlarının gençlik çağları olduğunu aktaran Karahan, ilçe genelindeki öğretmenlerin genellikle genç olduğunu belirtti.

Karahan, öğretmen ve okul idarecilerinin görev yaptıkları ilçelerde ikamet etmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA