Giresun Güney Çevreyolu Projesine CHP'den Öneri

Giresun’da gündemde olan Güney Çevreyolu projesiyle ilgili CHP’den yapıcı bir öneri geldi.

Giresun Güney Çevreyolu Projesine CHP'den Öneri
CHP İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Mehmet Yılmaz, söz konusu projenin geleceğe yönelik kapsamlı bir proje olması yönünde önerilerde bulundu.

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk’ün, Piraziz-Keşap ilçeleri arasında 48 kilometre uzunluğundaki Güney Çevreyolu projesinin 2018 yılı içerisinde bitirileceğini açıklamasına CHP’den gelen tepki olumlu oldu.

CHP İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Mehmet Yılmaz, yaptığı açıklamada “Bilindiği gibi Karadeniz Sahil Yolu’nun ilk planlaması Karadeniz Güney Çevreyolu’dur. Fakat maliyetin yüksek olacağı gerekçesiyle bu yol sahil dolgusuyla yapılmıştır. Ne yazık ki bu sahil yolu Karadeniz’i geleceğe taşıyan bir yol olmamıştır. Yapılışının üzerinden daha 20 yıl geçmeden yetersiz olduğu görülmektedir. Bu durumu göz önüne alarak yapılması gündemde olan Güney Çevre Yolu’nu biraz daha geniş tutarak Karadeniz Güney Çevre Yolu’nun altyapısını oluşturacak bir proje yapılmalıdır. Bugün Ordu Güney Çevre Yolu’nu neredeyse tamamladı. Giresun’da proje aşamasında, gelecek yıllarda Trabzon Güney Çevre Yolu ve ardından Rize Çevre Yolu’nun gündeme geleceğini şimdiden düşünmek kehanet değildir. Bu nedenle Giresun Çevre Yolu’nu Piraziz-Keşap ilçeleri arasında değil, en azından Armelit’i aşarak Espiye ilçesine kadar uzatılmasında fayda vardır. Bununla birlikte güzergah sahilden en az 5 kilometre güneye uzatılmalıdır. Henüz proje aşamasında olacak olan bu yol hem Karadeniz Güney Çevre Yolu’nun altyapısını oluşturacak hem de şehirlerin güneye doğru açılmasını sağlayacaktır” dedi.

Kaynak: İHA