Finike'de 3 Afetzedenin Evi Teslim Edildi

Finike'de yaşanan hortum felaketinde evleri zarar gören ve Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül tarafından tadilat ettirilen 3 ailenin evi törenle sahiplerine teslim edildi.

Kemer Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Finike'de yaşanan hortum felaketinin ardından 26 Kasım 2017 tarihinde Antalya'ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yanında Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, diğer belediye başkanları ve milletvekilleri ile birlikte bölgeyi ziyaret etmişti.

Kılıçdaroğlu ziyaretinin ardından Başkan Gül'den buradaki çok kötü durumda olan bir evin tadilatını üstlenmesini istemişti.

Başkan Gül'ün kendi imkanlarıyla tadilat ettirdiği 3 ev bugün düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.

Teslim törenine Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, CHP Finike İlçe Başkanı Okan Tanır, CHP Kumluca İlçe Başkanı Kemal Bilal Öner ve mahalle sakinleri katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da törene telefon bağlantısı ile canlı olarak katıldı. Telefon görüşmesinde Kılıçdaroğlu, "Oradaki bütün vatandaşlarımıza sevgilerimizi ve saygılarımı iletiyorum.

Biz söz verdik sözümüzü tutuyoruz. Bu sözümüzü tuttuğumuz için son derece mutluyuz." dedi.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül de yıkılan evlerden biri yaptırmak için proje hazırlattığını, evin yapımı devam ederken 2 evle ilgili de afetzedelerden talep geldiğini, bunun üzerine 2 evi daha tamir ettirdiklerini bildirdi.

3 evi de tamamen kendi imkanlarıyla 60 bin liraya tadilat ettirdiğini belirten Gül, "Belediye bütçesinden kesinlikle para harcanmadı. Evlerin hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Afetzede Şükrü Özer ise evinin yaptırılmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

Kaynak: AA