FETÖ Sanığı İş Adamları Hakim Karşısında

KHK ile kapatılan DÜSİAD yöneticisi ve üyesi tutuksuz 19 sanığın yargılanmasına başlandı.

Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında kapatılan Düzceli Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) yöneticisi ve üyesi tutuksuz 19 sanığın yargılandığı davanın görülmesine başlandı.

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesince inşa edilen salonda yapılan duruşmaya, KHK ile kapatılan DÜSİAD'ın 2 yöneticisi ve 17 üyesinden oluşan tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame özetinin okunması ve kimlik tespitinin ardından mahkeme heyeti, sanıkların imza eşleşmeleri için gerekli raporun ulaşmadığını ve raporun tekrar Adli Tıp Kurumundan istendiğini bildirdi.

Duruşma, sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam etti.

Üzerilerine atılı örgüt üyeliği suçlamasını kabul etmeyen tutuksuz sanıklar, iş adamı olmaları dolayısıyla yurtdışı çıkış yasaklarının kaldırılmasını ve el konulan elektronik cihazlarının iade edilmesini talep etti.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanıkların tutuksuz olarak yargılanmalarına devam edilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumundan gelecek müzekkere cevabının beklenmesine, sanıkların, yurtdışı çıkış yasaklarının kaldırılması ve el konulan cihazlarının teslim edilmesi talebinin reddine karar vererek, duruşmayı 14 Mayıs'a erteledi.

- İddianameden

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında KHK ile kapatılan Düzceli Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) yönetici ve üyesi tutuksuz 19 sanık hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede ayrıca DÜSİAD adı altında örgüt faaliyetlerinin yürütüldüğü belirtiliyor.
Kaynak: AA