DSP Genel Başkanı Aksakal, Tekirdağ'da

Aksakal: 'Türkiye artık iyiden iyiye seçim havasına girmeye başladı. DSP olarak 2019 seçimleri için mevcut anayasa çerçevesinde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz'

DSP Genel Başkanı ÖnderAksakal, "Türkiye artık iyiden iyiye seçim havasına girmeye başladı. DSP olarak 2019 seçimleri için mevcut anayasa çerçevesinde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Trakya temasları çerçevesinde Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde gazetecilerle bir araya gelen Aksakal, programda bağlama çalıp türkü söyledi.

Programda konuşan Aksakal, Trakya temaslarında vatandaşlarla bir araya gelip sorunlarını dinleme fırsatı bulduğunu belirtti.

Mevcut hükümetin, ekonomide ve dış politikada başarısız olduğunu öne süren Aksakal, "Türkiye artık iyiden iyiye seçim havasına girmeye başladı. DSP olarak 2019 seçimleri için mevcut anayasa çerçevesinde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Tarım ürünleri ve özellikle hayvancılıktaithalat kavramını biz kesinlikle kabul etmiyoruz. Türkiye geçmişte kendikendine yeten dünyada 7 ülkeden biriydi. Şimdi samanını bile ithal edenbir konuma geldik." diye konuştu.

Aksakal, Malkara'nın hayvancılık anlamında önemli merkezlerden biri olduğunu ifade ederek, iktidara geldiklerinde tarım ve hayvancılıkla uğraşanları destekleyecek politikaları hayata geçireceklerini kaydetti.

Seçimlerekatılacak her partinin cumhurbaşkanı adayı çıkarmasının ülkenin geleceğiaçısından elzem olduğuna işaret eden Aksakal, şöyle devam etti:

"Zira artık devleti, cumhurbaşkanının kuracağı hükumetler yönetecek. Ekonomi politikası olmayan, siyasi temelden yoksun birinin salt tanınıyor gerekçesiyle ortakaday gösterilmesi toplum tarafından kabul görmeyecektir.

DSPolarak tüm örgütlerimizle seçimlere yönelik çalışmalarımızı başlattık vebölge bölge sürdürüyoruz. Gerek parlamento, gerek yerel yönetimler,gerekse de Cumhurbaşkanlığı seçimine kendi adaylarımızla katılacağız. Sağınalternatifi sağ olamaz, Recep Tayyip Erdoğan'ın alternatifi Abdullah Gül olamaz.Çıkacağız, 100 bin imza gerekirse noterden toplayacağız. İktidara gelirsek noterparalarını geri vereceğiz."
Kaynak: AA