Çiniye Gönül Veren Bir Usta

Kütahya’da, yıllar önce tanıştığı çini ustasından öğrendikleriyle bugüne kadar 50’ye yakın kişisel sergi açan, yöresel ve tarihi figürleri yansıtan ilkokul mezunu işçi emeklisi Ömer Cesur, yaptığı çini ve mitolojik kahramanların büstlerinden oluşan eserleriyle ilgi görüyor.

Çiniye Gönül Veren Bir Usta
Kütahya’daki atölyesinde yaptığı çalışmalarla sanat severlerin beğenisini kazanan 67 yaşındaki Ömer Cesur’un eserleri hem yurt içinde hem de yurt dışında sergileniyor. Cesur, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Uzun yıllar köyde kaldım. Sanata ve resme düşkünlüğüm sürekli olmuştu. Sonra ben resim ile uğraşmaya başladım. Daha sonra Galeri Müdürü Yaşar Hanım bana ’resim yapan çok, senin elinden bir çok iş geliyor, sen heykeller yapmayı dene’ dedi, ben de o gün bu gündür heykeller ve çiniler yapıyorum" dedi.

Kütahyalı sanatçılar ile de çalışma imkanı bulduğunu söyleyen Ömer Cesur, "1970’ler de Abdurrahman Özer ile tanıştım sonra yaklaşık 1 buçuk sene onunla daha ben Devlet Su İşlerine (DSİ) işe girdim sonra o sırada da Sıtkı Usta ile tanıştım. Sıtkı usta sayesinde isim yaptım.Ben her geçen gün daha iyi eserler yapmaya çalışıyorum. En son Yavuz sultan selim’i yaptım. Bugüne kadar ise 5 binnin üzerinde eserim vardı. Benim eserlerim Japonya’dan Amerika’ya kadar bir eserim Dünya üzerinde mevcuttur. Elim ayığım tuttukça yapmaya devam edeceğim. Bu güne kadar çok sayıda vali, tanınmış kişileri, mitolojik kahramanları, padişahların eserlerini yaptım" diye konuştu.

Birçok ünlü siyasetçi ve sanatçının seramik büstlerini yaptığını dile getiren Cesur, bunlar arasında Hazreti Mevlana, Sultan 2’nci Abdülhamid, Fatih Sultan Mehmed, Yavuz Sultan Selim, Zeki Müren’in figürlerinin yer aldığını ve insan, çeşme, testi gibi unsurları da işlediğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA