Çiğli Deve Güreşleri İle Şenlendi

Çiğli Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan ve bu yıl sekizincisi gerçekleştirilen Deve Güreşleri Festivali’nde Ege ve Akdeniz’in dört bir yanından gelen develer gün boyu güreşseverlere şölen tadında bir program sundu.

Çiğli Deve Güreşleri İle Şenlendi
Çiğli Belediyesi tarafından Harmandalı Deve ve Deve Güreşi Sevenler Derneği işbirliğiyle düzenlenen 8. Geleneksel Harmandalı Deve Güreşleri Festivali bu yıl da büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Ege ve Akdeniz’in çeşitli illerinden gelen 180 devenin yarıştığı şenlikler Harmandalı’da yapıldı. Festivale Çanakkale, Muğla, Balıkesir, Aydın, Denizli, Antalya ve İzmir’in ilçelerinden develer katıldı.

Vatandaşlar hem güreşlerinin hem de güzel havanın tadını çıkardı. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Belediye Başkanlığı adına yarışan Harun ve Muhammet Ali adlı develerin sahiplerine de birer kupa verdi.

Deve güreşine yoğun ilgi

Gün boyu süren festivalde halkla kucaklaşan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, deve güreşleri festivalinin, geleneklerin sürdürülmesi adına birçok vatandaşı memnun ettiğini söyledi.

Başkan Hasan Arslan, “Harmandalı bölgemiz deve güreşlerine geçmişte de defalarca ev sahipliği yaptı. Özellikle deve güreşleri gibi gelenekselleşmiş festivaller Çiğli’de yaşatılması gereken önemli organizasyonlardır. Çiğli halkının mutlu olduğu bir gün geçirmeleri, eğlence ve spora doymaları bizim için çok önemlidir. Her hizmet ve projemizde vatandaşımızın memnuniyetini düşünerek iş yapıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da festivalimize yoğun ilgi yaşandı. Antalya’dan bile develer geldi. Gelenekselleşmiş etkinliklerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak: İHA