Bülbüloğlu; 'Ankara Tamam Şimdiki Hedefimiz 5 Büyük İl'

MUĞLA – Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, Ankara ile Dalaman Havalimanı arasında başlatılan ve haftada 7 gün kesintisiz sürdürülen direk tarifeli seferlerin rayına oturduğu ve yeni hedeflerinin ülke genelindeki 5 büyük il olduğunu açıkladı.

Bülbüloğlu; 'Ankara Tamam Şimdiki Hedefimiz 5 Büyük İl'
GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu; 15 Nisan 2015 yılında Marmaris’te düzenlediği İç Pazar Turizm Şölenin bir uzantısı olarak ülkenin önde gelen havayolu firmalarının kapılarını aşındırmaya devam ettiklerini ve yurdun dört bir köşesinden Dalaman havalimanına tarifeli uçak seferleri koymaları konusunda yoğun çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek bu konuda önemli gelişmeler kaydettiklerini söyledi.



Göreve başladıkları günden itibaren bölge turizminin geliştirilmesi için Havayolu firmaları ile çok sıcak temaslar kurduklarını aktaran GETOB Yön. Kur. Bşk. Bülent Bülbüloğlu; Turizmde iç pazara ayrı bir önem verdiklerini ifade ederek, tatillerini bölgemizde geçirmek üzere gelmek isteyen tüm misafirlerimizin havayolu seçeneğini kullanarak zahmetsizce ve kısa sürede bölgemize ulaşmalarını sağlayabilmeleri açısından Dalaman Havalimanına aktarmalı değil direk tarifeli uçak seferleri konulmasını temin edebilmek için Muğla Valiliğimizin destekleri ile bölgemizin önde gelen STK’larının katkılarıyla havayolu şirketi yetkilileriyle defalarca görüşmeler yaptıklarını belirtti.

GETOB’un ısrarlı çabaları sonucunda AnadoluJet’in Ankara’dan Dalaman’a haftada üç seferle başlayan direk tarifeli seferlerin mükerrer defalar yapılan görüşmelerle haftanın yedi günü olarak sürdürülmeye başladığının altını çizdi.

Ankara tamam, şimdiki hedefimiz 5 büyük il.

Türkiye’nin birçok ilinden Ankara aktarmalı Dalaman seferlerinin yapıldığını belirten Bülbüloğlu asıl hedeflerinin Trabzon veya Samsun, Adana, Gaziantep, Eskişehir, Diyarbakır gibi büyük illerimizden Dalaman’a karşılıklı direk tarifeli seferler konulmasını sağlamak olduğunu bu yönünde mücadele verdiklerini söyledi.



Bölge uçuşlarının geliştirilmesi amacıyla Anadolujet ile çeşitli çalışmalar ve kampanyalar yaptıklarına da değinen Başkan Bülbüloğlu, son iki yıldır AnadoluJet’in ülke genelindeki birçok acente yetkilisine bölge tanıtımı ve gezileri yaptırarak kendilerini misafir ettiklerini vurguladı. Bülbüloğlu, “Geçen hafta içerisinde AnadoluJet’in Bölgesel Uçuşlar direktörü ve diğer yetkilileriyle birlikte Karadeniz bölgesinin Samsun, Trabzon, Ordu, Giresun bölge temsilcilerinin yer aldığı grubun bölgemizde misafir edildiğine dikkat çeken Bülent Bülbüloğlu, Bölge Turizmcileri olarak İç pazardan yeterli misafir ağırladığımız sürece, sektör olarak daha güçleneceğimiz muhakkaktır. Kendi vatandaşlarımızın da bölgemizin güzelliklerini görmek ve tatillerini bölgemizde geçirmek istemeleri en doğal haklarıdır. Bizler onları misafir etmekten mutlu olacağız” dedi.

Bülbüloğlu; bu durumun iç pazar turizminin canlandıracağını ve bölge ekonomisine ve istihdamına pozitif yansımalarının olacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA