Bozüyük'te Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Değerlendirme Toplantısı

Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından değerlendirme toplantısı yapıldı.

Bozüyük'te  Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Değerlendirme Toplantısı
Bilecik’in Bozüyük İlçesi’nde düzenlenen toplantıya Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, il müdür yardımcıları ve şube müdürleri katıldı.

Toplantıda açılış konuşması yapan Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, kurum olarak kendilerinin çok büyük bir aile olduklarını belirterek, “Şubeler ve İlçeler arası iletişimimiz kuvvetli olmalı ve aynı zamanda bütün işlerimizi plan kapsamında yapmalıyız. En kötü plan plansızlıktan iyidir. İşlerinizi haftalık, iki haftalık ve aylık olarak planlayın. 2018 Yılı Bakanlığımızca hayvancılık ve buzağı ölümlerinin önlemesi ve mera alanlarının korunması konuları ön planda olacak. Ülke geneline baktığımızda İlimizde buzağı ölüm rakamı oldukça düşük yüzde 1 oranında seyretmektedir. Çiftçi ziyaretlerimizde İşletmeleri bilgilendirmeli, ahır yapısı, hijyeni, bakım ve besleme, havalandırma ve hayvancıkta döl veriminin ve elde edilen dölü ( buzağı, kuzu ve oğlak) yaşatmanın önemli olduğunu belirtmeliyiz. Toprağımızı doğru suyla, çiftçimizi doğru bilgiyle buluşturmalıyız. 2018 yılını eğitim yılı olarak değerlendirmeli, kış sezonunu gerekirse gece eğitimleri vererek, Halk Eğitim, İŞKUR, Ziraat Odaları, Üretici Birlikleri ve kooperatiflerle ortaklaşa eğitimler planlamalıyız. Toprağımızı doğru suyla, çiftçimizi doğru bilgiyle buluşturmalıyız. Yanlış sulama topraktan, yanlış bilgi candan ve maldan eder” dedi.

Toplantı TİD ( arımsal İşletme Danışmanlığı) faaliyetleri, Genç Çiftçi Projeleri Başvuruları ile Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi konularının görüşülmesi ile tek, tek söz alan şube ve ilçe müdürlerinin geride bırakılan 2017 yılı faaliyetleri ve 2018 yılının planlaması ile genel bir değerlendirmenin ardından, gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler konusunda istişareler yapılmasıyla sona erdi.
Kaynak: İHA