Bektaşoğlu Açıklaması 'Türkiye'nin Kaderini Kadınların Tercihi Belirleyecek'

Giresun’da CHP Espiye Kadın Kolları Başkanı Seyhan Torlak ve ekibinin, ilçe gençlik kollarının katkısıyla düzenlediği birlik, beraberlik, tanışma ve dayanışma gecesi, il ve ilçelerden gelen çoğunluğu kadınlardan oluşan yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Bektaşoğlu Açıklaması 'Türkiye'nin Kaderini Kadınların Tercihi Belirleyecek'
CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu gecede yaptığı konuşmada, kadınların örgütlenmesinin önemine dikkat çekerek, “Hayatın bütün olumsuzluklarını, zararlarını kadınlar çekiyor. Cinsel taciz, tecavüz, kadın cinayetleri, işsizlik bu dönemde arttı. Medeni kanunun tanıdığı haklar ortadan kaldırılıyor. Son olarak da Diyanet’in 9 yaşındaki çocuklarla ilgili ‘evlenebilir, gebe kalabilir’ fetvası bardağı taşıran son damla oldu. Bunları siyasete aktif katılımla sona erdirmelisiniz” dedi.

Bektaşoğlu, “Hiçbir mücadele kadınlar olmaksızın kazanılmaz. Kurtuluş Savaşı buna örnektir. Hak, hukuk, adalet mücadelemiz de kadınların sahiplenmesiyle başarıya ulaşacaktır. 2019 seçimleri cumhuriyet ve hepimizin geleceği açısından bugüne kadarki en önemli seçim. Şimdi kongrelerimizi tamamladık. Artık bu seçimlere odaklanacağız. Ev ev, sokak sokak dolaşacağız. Sizlerin gücüne emeğine her zamankinden daha çok ihtiyaç var. Siz isterseniz demokrasi güçlenir. Türkiye’nin kaderi sizin elinizde. Kadınlar siyasette daha aktif olmalı” diye konuştu.

Parti lokalinde gerçekleşen gecede konuklara kadınlar evlerde yaptıkları yerel ürünleri ikram ettiler. Gece yerel sanatçıların konseriyle sona erdi.
Kaynak: İHA