Başkan Karaosmanoğlu'ndan Derince Çınarlı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'ne Ziyaret

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Derince Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.

Başkan Karaosmanoğlu'ndan  Derince Çınarlı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'ne Ziyaret
Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Derince Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni, Derince Kaymakamı Akın Yılmaz, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, AK Parti Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin, Derince İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır ve beraberindeki heyetle ziyaret etti. 15 dönümlük arazi üzerinde 3 bina ve on bin metrekare kapalı alandan oluşan okulda Elektrik-Elektronik Teknolojileri, Kimya Teknolojileri ve Raylı Sistemler Teknolojisi olmak üzere üç bölümde hizmet vermesini çok önemli bulan Karaosmanoğlu, “Milli üretimlerin ve yatırımların hız kazandığı bugünümüzde kendi çağını kuracak gençlerimizin bu denli önemli alanlarda yetişmesini takdirle karşılıyorum” dedi.

560 öğrencinin eğitim gördüğü Derince Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde incelemeler gerçekleştiren, öğretmenlerle ve gençlerle buluşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ziyarette 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşılmasında gençlerin önemine vurgu yaptı. Kocaeli’de ve Tirkiye’de hızla gelişmekte olan ve istihdama duyulan ihtiyacı karşılamak için Raylı Sistemler Teknolojileri Alanı ile gençlere eğitim verdiklerini belirten Okul Müdürü Ahmet Süleyman Toktaş, “Bu bölümüz Kocaeli’nde sadece okulumuzda, Türkiye’de de 20 okulda bulunan özel bir alandır. Öğrencilerimizin akademik ve mesleki gelişimi yanında kültürel, sosyal ve ruhsal gelişimine de önem veren bir anlayışımız var” diye konuştu.

“Kentimizin gelişmesine hep beraber katkı sunacağız” diyerek öğrenci ve öğretmenlere tecrübelerini aktaran Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Öğretmenlerimiz geleceğin sahiplerini, gelişmeye açık ve yenilikleri takip eden evlatlarımızı yetiştiriyor. Sizlere güveniyorum. Meslek Liseleri ülkemizin kalkınması ve gelişmesi anlamında çok büyük öneme sahiptir. Meslek Liselerimizden iş dünyasının temsilcilerinden sahada görev yapan teknisyenine kadar birçok alanda aranan insan profilini yetiştiriyor. Ülkemizin meslek sahibi insana ihtiyacı var. Ülkemizde okulların yüzde elliden fazlası Meslek Lisesi okuludur. İnşallah sayıları her geçen yıl artacaktır. Bu okulumuzda çok güzel evlatlarımızın yetişmesinden mutluluk duyuyorum. Şunu da ifade etmeliyim ki meslek lisesi memleket meselesidir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA