Balıkesir'de 5 Yıldızlı Otel Gibi Öğrenci Pansiyonu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından inşaatı tamamlanıp, yarıyıl tatilinin ardından hizmete açılması beklenen Ustalı Anadolu İmam Hatip Lisesi Kız ve Erkek Öğrenci Pansiyonu adeta 5 yıldızlı otel konforunu taşımasıyla dikkatleri üzerinde topluyor.

Balıkesir'de 5 Yıldızlı Otel Gibi Öğrenci Pansiyonu
Özel güvenlik önlemleri ile korunması planlanan pansiyonda, öğrencilerin giriş çıkışlarının parmak izi ile yapılarak, kayıt altına alınacağı bir sistemin hayata geçirilmesinin öngörüldüğü pansiyonda, bu sayede kaçak öğrenci giriş çıkışının da önlenmesi hedefleniyor.

Ranza yerine mobilyaların kullanıldığı odalarda, öğrencilerin günlük yaşamlarını konforlu koşullarda geçirmesi bekleniyor. Asansörlü pansiyonda, süit odalarda ranzalar yerine bazalı yataklar mevcut. Çalışma masası ve diğer aksesuarlar ise ahşap mobilya olarak tasarlanmış. Odalarda 24 saat sıcak suyun yanı sıra, banyo, tuvalet, merkezi ısıtma sistemi, buzdolabı, çalışma masası, kıyafet dolabı ve internet bulunuyor.

Ortak kullanım alanları olan yemekhane, kafeterya, internet odası, çamaşırhane, toplantı salonunun yanı sıra pansiyonun hemen arka tarafında yine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılan ve halen inşaat halindeki kapalı spor salonunda öğrencilerin spor yapabilmelerine olanaklar sunulmuş durumda.

Öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla liderlik okulu adı altında uzman hocalarımız tarafından seminerlerin de verilmesinin mümkün kılınacağı pansiyonun her ne kadar İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik olsa da, bu yılki eğitim-öğretim sezonunun ikinci yarısında Pakmaya Kenan Kaptan Denizcilik Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’ndeki öğrencilerin de barınmasının sağlayacağı öğrenildi.

Konuyla ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Ustalı Anadolu İmam Hatip Lisesi Kız ve Erkek Öğrenci Pansiyonu’nda kalan öğrencilerden hiçbir şekilde herhangi bir ücret talep edilmeyeceğini vurguladı.

Pansiyonda erkek öğrencilerin bulunduğu bölümde 30, kız öğrencilerin bulunduğu bölümde ise 24 oda da 148 öğrencinin barındırılacağını anlatan Müdür Bahadır, pansiyonda 24 saat süresince rehber öğretmenlerin görev alacağını ve temizlik görevlilerinin de pansiyonda sürekli faaliyet göstereceğini kaydetti.

Ayvalık’ta görev süresinin henüz ilk yılında olduğunu hatırlatan Güner Bahadır, “Biz bu binayı eğitim ve öğretim gören öğrencilerimiz için hazırlarken; ‘Burada öğrencilerimiz 5 yıldızlı otel ayarında bir yurt ile karşılaşacaklar ve böyle bir yurtta hizmet alacaklar’ şeklinde bir iddia ile başlamıştık. Bugün de çok şükür bu hizmeti onlara hazırlamış olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Pansiyonumuz 5 yıldızlı bir otel ayarında, son teknolojik ürünlerle donatılmıştır” dedi.

Pansiyonun bölgede benzerinin bulunmadığını kaydeden Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, “Devletimiz artık doğusundan, batısına; güneyinden, kuzeyine en ücra köşesine kadar bu hizmeti sunuyor. Ayvalık’ta bunun bir parçası.” dedi.

Pansiyonda etüt odaları, mescitler, çamaşırhaneleri, yemekhaneleri, A’dan Z’ye öğrencilerin rahat edebilecekleri ve okul sonrasına ait eğitimlerle, sosyal faaliyetleri devam ettirebilecekleri, dinlenebilecekleri tüm olanaklar düşünülerek hazırlandığını anlatan Bahadır, “Bunun dışında pansiyonda odalar 3’er kişilik olarak dizayn edildi. Önceki dönemlerde 8 yada 10 kişilik ranzalı sistemlerde öğrencilerimizi ikamet ettirmek durumunda kalıyorduk. Ama bugün geldiğimiz noktada, ki- artık sınıflarımız ve okullarımız da aynı; tek öğrencinin oturduğu sıralarda, şu anda da tek öğrencinin yada 3 öğrencinin yattığı yatakhanelerde yurt hizmetlerini yürütüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır,“Devletimiz bu öğrencilere bu hizmeti sunarken, onlardan bir tek beklentisi olabilir. Ailelerine, devletine, milletine; saygılı, bağlı, ihanet etmeyen, -ki daha önce o öğrencilere o hizmeti sunduğunu iddia eden, milletin-halkın parasıyla bu öğrencilerimizi kandırıp, gençlerimizin beyinlerini yıkayıp, daha sonrada millete-halka silah doğrultan hainlerin ellerinden biz bu öğrencilerimizi alıp, devletin eline teslim edip; bayrağına, toprağına, milletine bağlı gençler yetiştirmeye hazırlanıyoruz. Gençlerimizden tek beklentimiz de budur”dedi.

Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahadır, 4 yıl öncesine kadar Ayvalık’ta öğrenci pansiyonunun bulunmadığını hatırlatarak, “Bugün geldiğimiz noktada 2018 yılı itibariyle, Ayvalık’ımızda 2 adet erkek öğrenciler, 1 tane de kız öğrencilerimiz için toplam 4 adet öğrenci pansiyonumuz bulunmaktadır. Bu pansiyonlarımız 550 öğrenci kapasitelidir. Böylelikle artık öğrencilerimizin Ayvalık’ta yurt sorunu kalmamış bulunmaktadır. Bu anlamda da ben buradan ben bu katkı ve imkanları bizlere sağlayan, başta Kaymakamımız Gökhan Görgülüaslan olmak üzere Sayın Valimiz, Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz, bakanlığımıza, hükümetimize, hükümetimizin bölge temsilcisi milletvekilimiz Ali Aydınlıoğlu’na teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. İnşallah bizlerde burada onların temsilcisi olarak bu öğrencilerimize en güzel hizmeti sunacağız.” Diye konuştu.

Öte yandan Pakmaya Kenan Kaptan Denizcilik Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Özcan Ömerhan da, Soma’dan Ayvalık’a gelerek eğitim gördüğünü belirterek, “Şu anda Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Pansiyonunda kalıyorum. İnşallah sömestre tatilinin ardından bu pansiyona geçeceğim. Burası çok daha rahat. Banyo ve tuvaletin oda içinde olması ve kendimize ait dolapların bulunması mükemmel. Öğrenci sayısı da az. Odalar 3 kişilik. Burada baza yataklar var. Şu anda kaldığım pansiyonda ise ranza sistemi var. Ranza sisteminde üst üste yatıyoruz. Üst ranzadayken yatakları toplayabilmek de sabahları oldukça zor oluyor. Burada ders çalışma imkanları oldukça geniş. Hem de öğrenci sayısı daha az. Buda pek fazla gürültü olmayacağı anlamına geliyor. Gürültü olmayınca da ders çalışmak ve o çalıştığımız dersi anlamak daha kolay olacak.” dedi.

Öğrencilerden Efe Erşah ise; İzmi’in Dikili ilçesinden Ayvalık’a geldiğini belirterek, “Ben de Pakmaya Kenan Kaptan Denizcilik Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim görüyorum. 10. Sınıf öğrencisiyim. İnşallah yarıyıl tatilinin ardından buraya geçeceğim. Bu pansiyon çok güzel. İç ve dış görünümünün yanı sıra modern bir bina. Konforlu dizayn edilen odalarda internet ve buzdolabı olduğunu görünce büyük sevinç duyduk. Derslerimizi rahat bir ortamda çalışıp dinlenebileceğiz. Ders çalışma ortamları daha fazla. Odalar çok düzenli ve güzel. Her oda güneş ışığı görüyor.” diye konuştu.

Kaynak: İHA