AK Parti'li Dağ'dan Kılıçdaroğlu'na 'Siyaset Akademisine Üyelik Konusunda' Çağrı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na AK Parti Siyaset Akademisine üyelik konusunda çağrıda bulunarak, “Bir hocamızın makalesini çarpıtarak çok farklı noktalara götürebilecek bir şekilde AK Parti Siyaset Akademisini zedelemeye ve yıpratmaya çalıştı. Biz buradan her kesimden birçok kişinin katılım sağladığı bu siyaset akademisine Sayın Kılıçdaroğlu’nun da üye olmasını, katılım sağlamasını söylüyoruz. Ona buradan bir çağrıda bulunuyoruz” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, ’18. Dönem Siyaset Akademisi Eğitim Programı’ hakkında parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Siyaset akademisine ilişkin bilgi veren Dağ, siyaset akademisiyle seçmenlerin partiyle bağının kuvvetlendirildiğini, katılımcıların siyasal tarih, ekonomi, dış politika ve ilgili alanlarda uzmanlar tarafından bilgilendirildiği önemli bir faaliyet olduğunu ifade etti.

Bu sene siyaset akademisinin 18’inci döneminin gerçekleştirildiğini hatırlatan Dağ, 17 dönemdir kesintisiz olarak bu akademinin uygulandığına ve başka siyasi partilere üyelik durumu olsa bile siyaset akademisine katılımın olabileceğine işaret etti.

Siyaset akademisinde uzman hocaların ders verdiğini anlatan Dağ, Türkiye’de 60 bine yakın insanın bu akademide eğitim aldığını ifade etti.

Dağ, 1919 yılının devletin yeniden inşası için önemli bir başlangıç yılı olduğunu söyleyerek, “Bugün, 1918-1919 yılları kadar imkansız şartlarda değiliz. Ancak, ne var ki o yılların karanlık günlerini hatırlatan bazı talihsiz girişimlere de şahit olmadığımızı kimse söyleyemez” şeklinde konuştu.



“Bu dönemin teması ‘1919’dan 2019’a milletin emrinde aydınlık geleceğe’ olarak belirlendi”

“Unutulmamalıdır ki 2023’e giden yol 2019’dan geçer” diyen Dağ, “2019’dan 2023’e hiçbir gaflete fırsat vermeden yürümeliyiz. Bu doğrultuda, 18’inci dönem siyaset akademimizin teması ‘1919’dan 2019’da milletin emrinde aydınlık geleceğe’ olarak belirlenmiştir. Temel konular arasında yine Cumhurbaşkanımızın ‘Dünya 5’ten büyüktür’, ‘2023 vizyonu’ ve ‘yerli, milli ekonomi’ olarak belirlenmiştir. Bu konular üzerinde inşallah bu dönemki siyaset akademimiz çalışacak ve işlemeye devam edecektir. Teorik ve uygulamalı olarak ders takip edecek olan katılımcılarımız Türk Siyasetine Giriş, Siyasal Sistemler ve İdeolojiler, Türk Siyasal Strateji ve İletişim Becerileri’ başlıklarına ek olarak bu yıl inşallah deneyim paylaşımı noktasında da önemli çalışmalarımız olacaktır. Deneyim paylaşımı noktasında da siyasetin en alt birimlerinden, sandık görevliliğinden bugün milletvekilliği, bakanlık vazifesi yapan siyasetçilerimiz var. Bunların deneyimleri bu siyaset akademisi derslerinde katılımcılarla paylaşılacak” açıklamasında bulundu.

“Başvurular, 8-19 Ocak 2018 tarihlerinde yapılacak”

İrfan derslerinin de bu dönem faaliyete geçirileceğini anlatan Dağ, “Mevlana, Yunus Emre, Ahmet Yesevi’nin hem hayatlarını katılımcılara anlatacağız hem de bunların öğretilerini siyaset akademisine katılan kardeşlerimize paylaşma imkanları bulacağız. Başvuru tarihlerimiz, 8-19 Ocak 2018 tarihlerinden, il binalarında, illerde yapılacaktır. İki hafta, haftada iki ders. 8 hafta boyunca eğitimler devam edecek. Yüzde 70 derslere katılım mecburiyeti koyuyoruz. Sonunda bir sınav yapıyor ve sınav sonucunda da sertifika vererek siyaset akademisine katılımları tescillenmiş oluyor” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’na siyaset akademisine üyelik konusunda çağrıda bulundu

Siyaset akademilerinde öğrenim görmek isteyen her kesime kapılarının açık olduğunu anlatan Dağ, “Geçenlerde Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu marka haline gelmiş bu güzel organizasyona dil uzatacak bazı ifadeleri söz konusu oldu. Bu husus, siyaset akademisi bilmemekten, iyi niyetli olmamaktan ve üretime olan karşıtlıktan ortaya çıkan bir anlayıştır. Bir hocamızın makalesini çarpıtarak çok farklı noktalara götürebilecek bir şekilde AK Parti Siyaset Akademisini zedelemeye ve yıpratmaya çalıştı. Aslında söylemiş olduğu bu söz, her şeyin ötesinde bilim özgürlüğüne, akademik özgürlüğe ket vurmak noktasında bir işlemdir. Siyaset akademisi her konunun tartışıldığı bir platformdur. Bu faaliyetlerimize biz hocalarımızın akademik olarak sunmuş olduğu sunumlara herhangi bir müdahalemiz söz konusu değildir. Bu akademik alana müdahale etmek anlamına gelmektedir. Dolayısıyla Kılıçdaroğlu, kavramsal tartışmaların yapıldığı bir metni çarpıtarak buradan siyasi rant elde etme peşine düşmüştür. Biz buradan her kesimden birçok kişinin katılım sağladığı bu siyaset akademisine Sayın Kılıçdaroğlu’nun da üye olmasını, katılım sağlamasını söylüyoruz. Ona buradan bir çağrıda bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Dağ, konuşmasında şunları kaydetti:

“Biz, iktidar partisi olarak bu ülkeye çok önemli kazanımlar sağladık. İktidarın nasıl olacağını bu ülkeye göstermiş olduk. Anamuhalefet olarak sadece CHP, anamuhalefet partisi oldu. Belki muhalefet olmadığımız için bir katkımız olmadı ama bu sayede Sayın Kılıçdaroğlu bizim siyaset akademimizden bir şeyler elde ederek, dolaylı olarak biz de Türk siyasi tarihine ‘muhalefet nasıl olur’ böyle bir eğitim verme imkanımız olabilecektir. Bunun için buradan kendisine bir çağrıda bulunmuş olalım, siyaset akademisinin nasıl yürüğünü bu sayede kendisi görmüş olur. Muhalefetin de nasıl olacağını kendisi görmüş olur.”

Dağ, açıklamaları sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Akademide kimlerin ders vereceğinin sorulması üzerine Dağ, “Bakanlar, milletvekillerimiz ders verecek. Biz, programlarını ayarlayacağız. Bakanlarımızın büyük kısmı bu konuda, deneyimlerini paylaşarak, kendi alanlarında sunumları gerçekleştirecekler” açıklamasında bulundu.
Kaynak: İHA