Adana Büyükşehir Belediyesi'nde 'Hizmet Sayısı' Krizi

Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de katılımıyla düzenlenen 1071 Hizmet ve Temel Atma Töreni’ne konu olan hizmetlerin Aladağ ilçesindeki kısımlarının pek çoğunun aslında olmadığını, aynı hizmetlerin de farklıymış gibi yazılarak rakamların şişirildiğini öne sürdü. Akgedik’e karşılık veren Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise “Sen de yap 2 kere yaz. Tekerrür etmiş yani ne olmuş? Adam mı ölmüş? Aladağ’da 10 tane tekerrür varsa rakamı indirdim, onun için de seni alkışlıyorum” dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde 'Hizmet Sayısı' Krizi
Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 2018 yılının ilk toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, 1071 Proje ve Hizmetin Açılış ve Temel Atma Töreni’nde Sözlü’nün bahsettiği 3 bin 89 projenin arasında Aladağ’da 103 hizmet olduğunu kaydetti.

Yol yapımına ekstra olarak menfez çalışmalarının da ayrıca hizmet gibi eklendiğini ele alan Akgedik, listede yer almasının aksine 20 tane tavuk çiftliği açılmadığı, sulama sisteminin yapılmadığı, çoğu çalışmayı ise kendilerinin yaptığını savundu. Akgedik, yol yapımına ilişkin de teknik eleştirilerde bulundu.

Akgedik’e karşılık veren Başkan Sözlü ise, “Yolu, menfezi ayrı yazdık. O menfez onun altında yok mu? O yolun en büyük problemi 3 ay sonra bozulurdu 3 yıl yoktu. Yaptık diye Allah razı olsun deyip de teşekkür ettiniz mi? Sen yap 2 kere yaz. Tekerrür etmiş de yani ne olmuş adam mı ölmüş? Aladağ’da 10 tane tekerrür varsa 3 bin 89’dan 3 bin 79’a indirdim. Onun için de seni alkışlıyorum. İnşaat mühendisisin biliyorum ama kazara inşaat mühendisi olmuşsun” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA