3 Makineyle Hayata Tutunuyor, Tek Hayali Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Görmek

Elazığ’da 3 makineyle yaşam mücadelesi veren, hayalini kurduğu yazdığı kitabın yayınlanması ile taraftarı olduğu Galatasaray’ın maçını sahada izlemeyi İhlas Haber Ajansı’nın gündeme getirmesiyle gerçekleştiren Nurçin Arlı, 13 Ocak’ta kente gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı görmek istiyor.

3 Makineyle Hayata Tutunuyor, Tek Hayali Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Görmek
Milyonda bir görülen kas gevşekliği (duchenne muscular dystrophy miyopati) hastalığı nedeniyle iki kez kalbi durduktan sonra yatağa bağımlı yaşamaya başlayan 29 yaşındaki Nurçin Arlı, 3 makineye bağlı olarak hayatta kalma mücadelesini veriyor.

Anne Nevziye, baba Zülfü ve öğretmenlerinin desteğiyle liseye kadar eğitim gören Nurçin iki kez kalbi durduktan sonra yatağa mahkum olarak yaşamaya başladı.

8 yıldır yatağa bağımlı yaşayan Arlı, kendisini hayatta tutan solunum, aspirasyon ve oksijen cihazları ile yaşam mücadelesini sürdürüyor. İHA’nın geçtiğimiz yıl hayat hikayesini gündeme getirmesiyle kendi kitabını yayınlayıp, Galatasaraylı futbolcularla tanışma ve maçını canlı izleme hayalini geçen yıl gerçekleştiren Arlı, büyük bir sevgi duyduğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı 13 Ocak’ta Elazığ’a yapacağı ziyarette görmek istiyor. Bunun için, sosyal medyadan görüntülü olarak çektiği video ile Erdoğan’ı evine davet eden Arlı, yazdığı kitabı ona hediye etmenin hayalini kuruyor.

"Hayallerime adım adım ulaşıyorum"

2009 yılından itibaren 3 makine ile yaşam mücadelesi verdiğini belirten Nurçin Arlı, “Yaşamıma solunum, oksijen ve aspire cihazları ile devam ediyorum. Yaşamımda herkesin olduğu gibi benimde hayallerim var. Ben hayallerime adım adım ulaşıyorum. Hayalim olan Vatan Gözlüm kitabımı geçen yıl yayınlandı. Bu sayede yazarlığa ilk adımımı atmış oldum. İkinci ve üçüncü kitabım tamamlanmak üzere. İkinci bir hayalim ise Galatasaraylı futbolcularla tanışmak ve stadyumda maç izlemekti. Bu hayalimi de geçen sene gerçekleştirdim” dedi.



"Cumhurbaşkanımıza hayranlığım yıllardır devam ediyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 13 Ocak tarihinde Elazığ’a geleceğini öğrendiğini dile getiren Arlı, “Cumhurbaşkanımızla tanışmak istiyorum. Cumhurbaşkanımızın başarıyı adımladığı gibi bende başarıya gitmek istiyorum. İlk kitabımı cumhurbaşkanımıza kendi ellerimle takdim etmek istiyorum. Cumhurbaşkanımız tam bir dünya lideri. Onun her şeye karşı dimdik duruşu her zorluğa karşı göğüs germesi bana her zaman örnek olmuştur. Cumhurbaşkanımızı her zaman televizyonlarda seyrediyorum. Cumhurbaşkanımıza hayranlığım yıllardır devam ediyor. Önümüzdeki günlerde Elazığ’ı ziyaret edecek olan Reisi Cumhurumuzu evime davet ediyorum. Onunla konuşmak, dertleşmek ve kitabımı cumhurbaşkanımıza kendi ellerimle takdim etmek istiyorum. İnşallah bu hayalimde gerçekleşecek” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA