Yenişehir'de Üşüyen Tek Bir Aile Kalmayacak

Diyarbakır’ın Yenişehir İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Serdar Kartal, ilçeye bağlı 41 mahallede yakacak ihtiyacı olan ailelere derhal yakacak yardımı yapılması talimatı verdi. Talimatın ardından, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından 41 mahallede yapılan tespitlerin ardında ilçede hafta sonu gözetmeksizin tüm kurum müdürlerinin denetim ve gözetiminde yardım dağıtımlarını sürdürüyor.

Yenişehir'de Üşüyen Tek Bir Aile Kalmayacak
Yenişehir ilçesine bağlı Fabrika Mahallesi ve Alpu köyünde yakacak yardımı dağıtımlarında konuşan SYDV Vakfı Müdürü Samet Önen, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Serdar Kartal’ın talimatları ile ihtiyaç sahibi tüm ailelerin ziyaret edilerek ihtiyaçlarının mümkün oldukça kısa bir sürede ve yerinde giderildiğin belirtti.

Önen, Kaymakam Kartal’ın, “İlçede üşüyen tek bir aile kalmayacak” talimatlarıyla hafta sonu gözetmeksizin yardımları aralıksız bir şekilde sürdürdüklerini ifade etti.

Önen, “Bu yardımlar kapsamında ihtiyaç sahibi her bir aileye 750 kilogram kömür yardımı yapmaktayız. Tabii sadece kömür ile sınırlı değil bu işler, sosyal devlet anlayışı ile Kaymakamımızdan almış olduğumuz talimatlarla yardımlarımızı sürdürmekteyiz” dedi.



“5 bin aileye yakacak”

Yenişehir İlçe Kaymakamlığına bağlı olarak ilçede 2017 yılı içerisinde 5 bin aileye yakacak yardımının yanı sıra, 44 bin 44 kişiye gıda yardımı, 3 Bin 720 aileye giyim, barınma, sağlık ve eğitim yardımı olmak üzere toplam 52 bin 764 aileye yardım yapıldığını anlatan Önen, Kaymakam Kartal’ın sosyal yardım konusunda oldukça hassas davrandığını ve ilçede maddi durumu düşük tek bir aile kalmayana kadar yardımları aralıksız olarak sürdüreceklerini belirtti.

Önen, “Yenişehir Kaymakamlığı SYDV kendi kaynakları ile 2017 yılı içerisinde toplamda 3 milyon 271 bin 224 TL tutarında gıda, giyim, eğitim, sağlık, barınma gibi yardımlar yapılmıştır. Bununla birlikte ASP Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan asker maaşı, dulluk maaşı, öksüz-yetim maaşı, şartlı eğitim ve sağlık yardımları, yaşlılık ve engelli aylıkları gibi merkezi ve düzenli yardımlar da eklendiğinde, yapılan yardımların toplam tutarının 35 milyon TL civarında gerçekleşmiştir. Burada özellikle şunu belirtmek istiyorum bütün bu yardımların tamamı Devletimizin kendi imkanları ile yapılmaktadır. Başta terör olmak üzere, başka şer odaklarına harcanmayan veya aktarılmayan her kaynak bu şekilde doğrudan vatandaşımızın cebine girmektedir” diye konuştu.

Kaynak: İHA