Van'da 'Pembe Otobüs' Kampanyası

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van SDİ) İcra Kurulu Başkanı Haluk İnanç, kadınlar için uygulanmaya konulması talep edilen ’Pembe Otobüs’ kampanyasının kent genelinde büyük destek gördüğü belirtti.

Van'da 'Pembe Otobüs' Kampanyası
Van’da 54 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Van SDİ tarafından başlatılan ‘Pembe Otobüs’ imza kampanyası dün itibariyle son buldu. Başlatılan imza kampanyasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Van SDİ İcra Kurulu Başkanı Haluk İnanç, beklediklerinin üzerinde destek gördüklerini ifade etti.

Van SDİ Kadın Komisyonunun talebi üzerine böyle bir kampanya başlattıklarını dile getiren İcra Kurulu Başkanı İnanç, "2011 depreminde merkezdeki hastanelerin şehrin dışına çıkması, Edremit’te yaptırılan toplu konutlardan dolayı ulaşım altyapısı yetersiz kaldı. Minibüs ve halk otobüslerinde bayanlarla erkeklerin balık istifi gibi yolculuk yapması nedeniyle pembe otobüs talepleri geldi. Bizler de Sivil Dayanışma İnisiyatifi olarak buna öncülük ettik. Bu durumda Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığına ulaştırmak üzere böyle bir kampanya başlattık. Bir hafta önce başlatmış olduğumuz ’Pembe Otobüs’ kampanyası, Van ve ülke genelinde çok ciddi bir destek gördü" dedi.



"Kampanyamızın çarpıtılması ideolojik yaklaşımdan kaynaklı"

Kampanyanın bazı medya kuruluşları tarafından çarpıtıldığını anımsatan İnanç, basın açıklaması yaptıkları ilk günde çekilen bir fotoğrafın çarpıtılarak servis edildiğini dile getirdi. Kadın komisyonun talebi üzerine imza kampanyası başlattıklarını belirten İnanç, şunları kaydetti:

"Başlatmış olduğumuz kampanyaya beklediğimizin üzerinde destek aldık. Diğer taraftan ülke genelinde yankı uyandırdı ve bu da bizi sevindirdi. Konuya ilişkin gelen eleştirilerde hadiseye ideolojik yaklaşan insanların bakış açısını gösterdi. Genç ve yaşlı bayanların toplu taşımada yaşadığı sıkıntılardan yola çıkarak böyle bir kampanya başlattık. Ancak bu sadece Van’ın sıkıntısı değil. Bütün büyükşehirlerde yaşanan bir sıkıntıdır. Bu talebimiz feminist ve sol gruplar tarafından çarpıtıldı. 54 vakıf, sendika ve iş adamları derneğinden müteşekkir bir kuruluşuz. Bunların hanım komisyonlarının talep ettiği ve öncülüğünü yaptığı bir kampanyadır. Bizler de onlara yardımcı olduk. Ulusal basın tarafında stant kurduğumuz ilk gün fotoğraf çekilmişti. O gün basın açıklamasını yaptığımız için orada o şekilde yansıdı. Ancak bizim stantlarda hanım komisyonları görev aldı. Ancak çekilen fotoğraflar arasından onlar bir fotoğrafı tek gördü."
Kaynak: İHA