Tunceli'de Sarıkamış Şehitlerini Binler Andı

Tunceli’de, Sarıkamış Harekatının 103. yıldönümü nedeniyle anma yürüyüşü gerçekleştirildi. Anmaya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın yanı sıra yaklaşık 7 bin kişi katıldı.

Tunceli'de Sarıkamış Şehitlerini Binler Andı
Tunceli’de Sarıkamış Harekatının 103. yıldönümü nedeniyle Atatürk Mahallesi Sosyal Güvenlik Kurumu binası önünden anma yürüyüşü gerçekleştirildi.

Yürüyüşe AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Tunceli Valisi ve Belediye Başkanvekili Tuncay Sonel, CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Ersin Tursun, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, Alay Komutanı Albay Tekin Aktemur, Emniyet Müdürü Doğu Ateş, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ile binlerce kişi katıldı.

Yürüyüş boyunca ellerinde Türk bayrakları taşıyan kalabalık, sık sık “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları attı.

Tunceli Valiliği önüne kadar devam eden yürüyüşte, şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından katılımcılara çorba ikramında bulunuldu.

Burada basın mensuplarına günün anlam ve önemine ilişkin bir açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, “Şehitlerimize baktığımız zaman Çanakkale’de olsun, Sarıkamış’ta olsun, Kutul Amare’de olsun bizim şehitlerimiz tek bir dinin, tek bir kimliğin, tek bir etnik yapının unsurları değildir. Bu coğrafyanın unsurlarıdır. Yani o cephede Alevi’si de Sünni’si de Kürt’ü de Türk’ü de vardır. Çünkü topyekun, hep beraber bu coğrafyanın kendilerine vatan kılınmasını, bu bayrağın kendilerini temsilen dalgalandırmak için canlarını vermişlerdir. O yüzden bunları unutmadığımız sürece birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimizi sürdürürüz ve bizi vatan yapan, ülke yapan birlikte Türkiye yapan değerleri hep beraber koruruz” dedi.

Tunceli’de düzenlenen yürüyüşte yaklaşık 7 bin kişi ile bu duyguları bir kez daha hatırladıklarını belirten Ünal, “Bütün bu değerleri bir kez daha hatırladık. Ve bu toprakların, bu coğrafyanın bin yıldan beri hepimizi kucakladığını bir kez daha hatırladık. Sarıkamış’ın bu coğrafyayı korumak için verilmiş bir mücadele olarak o gün yaşandığını bir kez daha hatırladık. Tarih sadece zaferlerin hatırlandığı, yad edildiği bir ders değil. Bizim için aynı zamanda tarih hatalarımızın da yanlışlarımızın da hatırlandığı ve bizim için öğrenme, bir ders olduğu disiplin. O yüzden bugün Sarıkamış’ın hatırlanmasının, orada hayatını kaybeden 60 bin evladımızın hep birlikte yad edilmesinin büyük bir kıymeti vardır. Valiliğimize ve bizi yalnız bırakmayan sayın vekilimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, yürüyüşün bitmesiyle Tunceli Valiliğine geçerek yetkililerden bilgi aldı.
Kaynak: İHA