Tunceli'de Mağaza Gibi 'Hayır Çarşısı'

Tunceli Belediyesi tarafından “Giysibank” adında kurulan mağaza gibi "Hayır Çarşısı", vatandaşlar arasında dayanışma örneği sergiliyor.

Tunceli'de Mağaza Gibi 'Hayır Çarşısı'
Tunceli Belediyesi "Giysibank" projesiyle veren el ile alan eli buluşturuyor. Hayırseverler tarafından bağışlanan yeni ve az kullanılmış kıyafet ve ayakkabı gibi ürünler tekrar elden geçirilerek mağazalarda olduğu gibi raflarda yerini alıyor. Mağazaya gelen ihtiyaç sahipleri, veren eli görmeden istedikleri ürünleri alabiliyor.

Tunceli Belediye Başkan Yardımcısı Vekili Sami Doğan, “Göreve geldiğimiz günden itibaren Valimiz Tuncay Sonel’in de büyük özveriyle üzerinde durduğu, Tunceli’de asgari geçim sınırının altında kalan bütün vatandaşlarımızın giyim ihtiyaçlarının karşılanması, giderilmesi amacıyla yaklaşık 5 aylık süre içerisinde bin 500 vatandaşımızı bu sosyal hizmetten faydalandırdık. Aynı amaçla daha büyük bir alanda aynı hizmeti verebilmek için de çalışmalara başladık. Daha modern bir Giysibank yapıp vatandaşlarımızın mağaza konforunda ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyoruz. Bu hizmetimizden faydalanan vatandaşlarımızın mağazalarda alışveriş yapma zevkini yaşaması, içsel olgularını geliştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.



"Size uzattığımız el devletin elidir"

Devlet olarak daima Tuncelili vatandaşların yanında olduklarını ifade eden Doğan, "Gerek hayırsever vatandaşlarımızın bağışladığı kıyafetler, gerek vatandaşlarımızın kullanmadığı az kullandıkları veya kullanmadıkları ürünleri alıyoruz. Gerekli temizliğini, ütülerini yaptıktan sonra vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Burada özellikle üzerinde durduğumuz asıl konu kıyafetlerin az kullanılmış, deforme olmamış olmasıdır. Tüm vatandaşlarımızı buraya bekliyoruz. Lütfen bize ulaşın size uzattığımız el devletin elidir, her türlü şefkati, her türlü yardımı yapmaya hazırız” diye konuştu.

Kaynak: İHA