Tarhan, Kadın Üretici Pazarını Ziyaret Etti

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, beraberinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ile birlikte Kadın Üretici Pazarını ziyaret ederek, pazarda bulunan stantları tek tek gezdi.

Tarhan, Kadın Üretici Pazarını Ziyaret Etti
Üretici pazarında oldukça coşkulu bir atmosfer yaşanırken ziyaretçiler, pazarda bulunanlara Mezitli Belediyesi tarafından yapılan Atatürk’ün seçkin posterlerinden oluşan 2018 takvimini hediye ettiler. Renkli görüntülerin yaşandığı ziyarette Köse, stantların birinde eliyle açtığı böreği pişirdikten sonra satışa sundu.

Kadın Üretici Pazarından çok etkilendiğini ve bu projenin tüm Türkiye’ye yayılması gerektiğini dile getiren Köse, “İlk defa geliyorum ve gerçekten çok fazla etkilendim. Bu pazarda kadın üreticilerle görüştüm, onların ağzından hikayelerini dinledim. Birçoğu aslında benim söylemek istediklerimi kendi ağızlarından dile getirdiler. Kimisi ‘Bizler sosyal hayata karıştık’ dedi.

Kimisi ‘Özgürlüğümüzü kazandık, burada çok mutluyuz’ dediler. Sosyal belediyecilikten istediğimiz işte tamda buydu. Belediye başkanımız çok önemli bir yatırım yapmış. Çünkü ülkede kadına yapılan yatırım her zaman karşılık bulmuştur” dedi.

Kadına yönelik yatırımların devam etmesi gerektiğine dikkat çeken Köse; “Kadının olduğu yerde özgürlük var. Kadının olduğu yerde demokrasi var, hayat vardır. Kadının sosyal yaşamın içinde olması demek, Türkiye’nin yüzünün değişmesi demek. Bu anlamda üretici pazarı beni çok etkiledi. Kadınların gözlerindeki ışıltıyı gördüm. Kadınların gözlerindeki sevinci gördüm. Bunu gittiğim her yerde anlatmak istiyorum" diye konuştu.

"Kadınlarımızla gönül bağı oluşturduk"

Hiçbir siyasi ayrım yapmadan bölgenin her yerine üretici pazarlarını yaygınlaştırdıklarını dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Biz her zaman kadınların yanında olduk. Kadınlarımız da belediyemizi hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Sağlam bir gönül bağı oluşturduk ve bu bağımızı tüm Türkiye’ye gösterdik. Buradaki kadınların siyasette ve iş dünyasında yer almalarını ümit ediyorum. Yarınlarda bizim olduğumuz yerler de kadınların olmasını istiyor, pazarımıza renk katan tüm ziyaretçilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA