Söke Koçlar Caddesinde Düzenleme Çalışmalarına Başlandı

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Aydın’ın Söke ilçesi Koçlar Caddesinde düzenleme çalışmalarına başlandı.

Söke Koçlar Caddesinde Düzenleme Çalışmalarına Başlandı
Aydın Büyükşehir Belediyesi Söke’nin en önemli ana arterlerinden olan Koçlar caddesi’ne neşter vurdu. Trafiğe kapatılan caddede 6 iş makinesi ile içme suyu abone yenileme çalışmalarına başlandı. Yapılacak yenilemenin ardından cadde de kaldırım düzenlemesi ve sıcak asfalt çalışması yapılacak.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Batı Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, Koçlar caddesinin Söke’nin en işlek ve trafik yoğunluğu en fazla olan caddelerinden birisi olduğunu ifade ederek, “ Bu caddenin programını Eylül ayında yapmıştık. Şu anda burada ASKİ ekiplerimiz çalışıyor. ASKİ ekiplerimiz çalışmalarını bitirir bitirmez burada yol şube ekiplerimiz çalışmaya başlayacaklar. Bu çalışmalar plan program içinde. 2018 yılı içinde Koçlar Caddesinin yanı sıra Albayrak ve İstasyon Caddelerinde çalışmalar başlayacak. Söke’nin ana damarı olarak tabir edilen bu 3 caddede hem alt yapı çalışması hem de üst yapı çalışması planladık. Bu caddenin üzerinde hem Çarşamba günleri hem de Pazar günleri pazar kuruluyor. Buradaki çalışma o kadar hızlı ilerlemeli ki bu 2 gün içinde içme suyu parsel bağlantılarını bitirmemiz gerekiyor” dedi.

Caddede çalışmaların 6 iş makinesi ve 7 ayrı ekiple yapıldığını ifade eden Akkentli, “Çalışmalar büyük bir hızla sürdürülüyor. Zaman mefhumu aramadan buradan ASKİ olarak çıkmayı hedefliyoruz. Başkanımız Özlem Çerçioğlu, Söke ziyaretinde Büyükşehir sorumluluğunda olan asfaltlanmayacak bir cadde kalmayacak demişti. 2018 yılına sıcak asfalt çalışmasıyla başladık. Cumartesi akşamı buradan çıkmayı düşünüyoruz. Pazartesi günü de yol şube ekiplerimiz burada sıcak asfalt çalışması başlatacak. Sadece sıcak asfalt çalışması da değil, kaldırım ve bordür çalışması da olacak. Sadece buraya değil İsmet İnönü caddesi ve Albayrak caddesinde kaldırım ve bordür çalışması yapılacak” diye konuştu.

ASKİ’nin sadece Koçlar caddesinde değil, Bağarası ve Sarıkemer caddelerinde de alt yapı çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Akkentli “Güllübahçe Mahallesinin kanalizasyon ihalesi yapıldı. Yer teslimi bugün yarın yapılacaktır. Bunun yanında Savuca, Yenidoğan ve merkezi ilgilendiren 300 kilometrelik bir kanalizasyon çalışmamız var. Buraya bir proje ekibine ihaleye verdi. Büzler nereden geçecek, büzler nereye yapılacak gibi planlama çalışması yapılıyor. Proje ihalesini alan firma Savuca ve Yenidoğan da bir çalışma yürütüyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA